Το Μαξίμου αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Το Μαξίμου αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εχθές, συμμετείχαν εκτός από τους 145 βουλευτές του κόμματος, οι κ. Κουίκ, Δανέλλης, Ζουράρις και Μωραΐτης, παρακολουθώντας την ομιλία του Πρωθυπουργού αλλά και την πλήρη συστράτευσή τους με το κυβερνών κόμμα.

Βασικό περιεχόμενο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων και η αρχή ενός άτυπου «πολέμου» μεταξύ Μαξίμου και δημοσκόπων. Γνωρίζοντας την εικόνα που περνάει αυτήν την περίοδο στην κοινωνία, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω σε όλες τις δημοσκοπήσεις και παγιώνεται παντού η ήττα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να αντιστρέψει αυτήν την εικόνα.

«Η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της μάχης που θα διεξαχθεί στις 26 Μαίου. Είναι περισσότερο από σαφές πως για το Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ η ευρωκάλπη αποτελεί το «διαβατήριο» που θα οδηγήσει το κόμμα σε μια αμφίρροπη σύγκρουση με τη ΝΔ το φθινόπωρο που έρχεται. Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί με τη γαλάζια παράταξη είναι ακόμα μεγάλη και ο πρωθυπουργός ήρθε χθες να χτυπήσει ένα «καμπανάκι» στην πλειοψηφία.  Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν με ικανοποίηση στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίχνουν αρκετά το πήχη της νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές το τελευταίο διάστημα.

Η μάχη των Βρυξελλών για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει και αναμένεται να δοθεί μέσω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιεί το κόμμα ανά την Ελλάδα,  αλλά και των συμμαχιών που χτίζονται με το αμφίπλευρο άνοιγμα προς την κεντροαριστερά και την αριστερά. Κρίσιμες θεωρούν πως θα είναι οι επόμενες  συζητήσεις στη Βουλή, τα τηλεοπτικά debate, ακόμα και τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό το τρίμηνο που έρχεται μέσω των οποίων επιθυμούν να αναδειχθεί το διεθνές προφίλ που έχει χτίσει τα τελευταία 4 χρόνια.

Το διακύβευμα της κάλπης το έβαλε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις εθνικές εκλογές: Οι πολίτες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα «στην Ελλάδα των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ».

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί χθες πως στο πεδίο των ζητημάτων της διαφθοράς, που καταγγέλλει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξουν εξελίξεις. Αναφέρθηκε ξεχωριστά στον τομέα της υγείας και ταύτισε τη ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ