Το μεγαλύτερο γεγονός της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Το μεγαλύτερο γεγονός της Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση ήταν, πάντα, ένα μεγάλο γεγονός. Όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής θέλησε να προσδώσει στη λειτουργία της Διεθνούς Έκθεσης, κάθε Σεπτέμβριο, το χαρακτήρα του μεγαλύτερου οικονομικού, αλλά και πολιτικού, γεγονότος στη χώρα.

Το βήμα της ΔΕΘ έγινε βήμα εξαγγελίας της οικονομικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης, για περισσότερα από 60 χρόνια. Ταυτόχρονα, έγινε και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανέπτυξαν από τη Θεσσαλονίκη, πολιτικές και προγράμματα. Πολλές φορές, μάλιστα, η λειτουργία της ΔΕΘ, συνέπεσε με προεκλογικές περιόδους.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, είναι σταθμός. Σταθμός στην Ιστορία της, από τον ιδρυτή της ΔΕΘ Νικόλαο Γερμανό, ως σήμερα. Σταθμός στην οικονομική ανάπτυξη. Σταθμός στην τουριστική της προβολή. Σταθμός στην παγκόσμια καταξίωσή της, μέσω των πολλών κρατικών συμμετοχών και των εμπορικών επισκεπτών.

Φέτος, η 83η Διεθνής Έκθεση έχει ως τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τεράστιο και σημαντικό γεγονός, όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά στην παρούσα οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία για ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη. Αμερικανικοί οικονομικοί κολοσσοί εκθέτουν στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Μακεδονίας, τα μεγαλύτερα επιτεύγματα των νέων τεχνολογιών. Η παρουσία και μόνο, ύστερα από πολλά χρόνια, των μεγάλων αμερικανικών εταιριών, δείχνει το ενδιαφέρον της υπερατλαντικής «αυτοκρατορίας», πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό, για την περιοχή.

Στην «Karfitsa» θεωρούμε, ότι η Θεσσαλονίκη «είναι καταδικασμένη» να αναπτυχθεί και να προοδεύσει, να κερδίσει τη βαλκανική ενδοχώρα και να αποτελέσει σημείο αναφοράς, γέφυρα διασύνδεσης της Ανατολής με τη Δύση.

Γι΄αυτό επιμένουμε και εργαζόμαστε, προβάλλοντας κάθε δραστηριότητα, που εκπορεύεεται από την πόλη.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, γιατί διαπιστώνουμε, ότι η σχέση που αναπτύξαμε εδώ και 9 χρόνια με τους επιχειρηματίες, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης είναι αμφίδρομη. Είναι σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Αποδεικνύεται κάθε εβδομάδα με την free press, αλλά και καθημερινά με το karfitsa.gr.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ