Το μετρό «πάει» και στη Γλυφάδα – Τι συζήτησε ο Κ. Καραμανλής με τον δήμαρχο - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Το μετρό «πάει» και στη Γλυφάδα – Τι συζήτησε ο Κ. Καραμανλής με τον δήμαρχο

Συνάντηση είχαν εχτές ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και συζήτησαν για μια πιθανή επέκταση του Μετρό στην πόλη. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με την Αττικό Μετρό Α.Ε. εντάσσουν στο σχεδιασμό των επεκτάσεων του μετρό και τη Γλυφάδα. Μάλιστα σχεδιάζεται το ενδεχόμενο να είναι και ο τερματικός σταθμός. Το 2020 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.

Να σημειώσουμε ότι από τον πρώτο καιρό που σχεδιάστηκε η κόκκινη γραμμή υπήρχε η σκέψη ο τερματικός σταθμός σταθμός της γραμμής να βρίσκεται στην Γλυφάδα, αλλά μέχρι και σήμερα βρισκόταν στα χαρτιά. Πλέον αυτό θα αλλάξει και σε μερικά χρόνια η Γλυφάδα θα έχει τον δικό της σταθμό μετρό.

«Ένα αίτημα 20 ετών για την πόλη μας ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα. Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή –ο οποίος από την αρχή «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και έθεσε το μείζον αυτό θέμα σε προτεραιότητα– μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα γνωστοποιούμε ότι το Yπουργείο σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε. εντάσσουν στο σχεδιασμό των επεκτάσεων του μετρό και τη Γλυφάδα!», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Παπανικολάου:

Μία πραγματικά σπουδαία είδηση: Το Μετρό έρχεται στη Γλυφάδα! Ένα αίτημα 20 ετών για την πόλη μας ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα.

Από την εποχή που σχεδιάστηκε η Γραμμή 2 του Μετρό, ο νότιος τερματικός σταθμός είχε προβλεφθεί να γίνει στη Γλυφάδα. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε πράξη μέχρι σήμερα, αλλά πλέον είναι επιβεβλημένο, λόγω και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή –ο οποίος από την αρχή «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και έθεσε το μείζον αυτό θέμα σε προτεραιότητα– μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε. εντάσσουν στο σχεδιασμό των επεκτάσεων του μετρό και τη Γλυφάδα!

Το 2020 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό. Η δημοτική μας αρχή θα στηρίξει και θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο το κρίσιμο αυτό έργο, σε κάθε του στάδιο, ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το βέβαιο είναι ότι σήμερα έγινε μια σπουδαία αρχή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ