Το Παρίσι στις φλόγες - Karfitsa.gr
Άρθρα

Το Παρίσι στις φλόγες

Το Παρίσι στις φλόγες, από τους βανδαλισμούς δεν γλίτωσε ούτε η εμβληματική Αψίδα του Θριάμβου ούτε το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, τα «κίτρινα γιλέκα» ξεκίνησαν τις διαδηλώσεις πριν από λίγες εβδομάδες σε όλη τη Γαλλία, βασικό αίτημα η μη αύξηση του φόρου στα καύσιμα, αλλά και η μείωση της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης.

Του ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Απολύτως λογικά αιτήματα, τα ζήσαμε και εμείς εδώ την περίοδο 2011 – 2012.

Οι Αγανακτισμένοι είχαν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονταν, όλοι οι πολίτες είχαμε χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, κάπως έτσι όμως, εκτινάχθηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής.

Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη σε όλες τις χώρες, το πρόβλημα είναι κοινό, λιγότερες δουλειές, χαμηλότερα εισοδήματα, πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις, εκεί όμως, πατάνε οι ακραίοι λαϊκιστές.

Το παραμύθι των «αντισυστημικών» είναι το ίδιο: «το παλιό απέτυχε, το παλιό είναι διεφθαρμένο, είμαστε το… νέο και έχουμε μαγικές λύσεις διά πάσα νόσο», αυτό το πασπαλίζουν και με τοπικά ζητήματα και ο καταταλαιπωρημένος κόσμος… τρέχει ξοπίσω τους.

Πόσες φορές ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια ατάκες του στιλ: «να ‘χαμε τη δραχμούλα μας, όλα θα ήταν μια χαρά», λες και ζούμε σε μια χώρα – μοντέλο, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια, λες και δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει αν δεν είχαμε μπει στο ευρώ, αλλά οι λαϊκιστικές παραισθησιογόνες υποσχέσεις χαϊδεύουν τα αυτιά.

Η λύση πρέπει να βρεθεί από τους «συστημικούς» πολιτικούς σχηματισμούς στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αν συνεχίσουν στο ίδιο τροπάριο, τότε αντί για οποιουδήποτε χρώματος «γιλέκα» αγανάκτησης η Ευρώπη θα φορέσει μια και καλή «ζουρλομανδύα», ακροδεξιό ή ακροαριστερό, μικρή σημασία θα έχει πια, η καταστροφή θα είναι μη αντιστρέψιμη.

*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ