Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της Lamda Development να αναλάβει το 100% του έργου στο Ελληνικό - Karfitsa.gr
Οικονομία Παραπολιτικά

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της Lamda Development να αναλάβει το 100% του έργου στο Ελληνικό

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της Lamda Development ν’ αναλάβει το 100% του μεγάλου έργου στο Ελληνικό και να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι η εταιρία έχει την βούληση να προχωρήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της επένδυσης και όπως σημειώνουν στελέχη της ν’ αναδείξουν την επένδυση ως εθνική υπόθεση.

Σύμφωνα με το iefimerida σε περίπτωση που η εταιρία δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 650 εκατ ευρώ τότε το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον όμιλο Λάτση.

Το παρασκήνιο για την απόφαση της εταιρίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση της εταιρίας ν’ αναλάβει στο 100% το έργο ήρθε μετά από συνομιλίες με τις άλλες εταιρίες που συμμετείχαν στην κοινοπραξία. Συγκεκριμένα η κινεζική Fosun αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην επένδυση επικαλούμενη πρόσφατη νομοθεσία στην Κίνα, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στις επενδύσεις real estate κινεζικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Στην συνέχεια ακολούθησαν συνομιλίες και με την Eagle Hills, προκειμένου ν’ αποφασιστεί ποια εταιρία θα αναλάβει τον έλεγχο του έργου. Οι συνομιλίες δεν απέφεραν καρπούς και η Lamda Development αποφάσισε ν’ αναλάβει εξολοκλήρου την υλοποίηση της εμβληματικής επένδυσης.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ