Το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς παρουσιάζει ένα κάποιο ενδιαφέρον… - Karfitsa.gr
Άρθρα

Το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς παρουσιάζει ένα κάποιο ενδιαφέρον…

«Ενεργό ηφαίστειο» το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς. Παρότι δεν γνωρίζει κανείς πότε ακριβώς θα γίνουν οι εθνικές εκλογές (εγώ βλέπω να αργούν) και παρότι βρισκόμαστε 3 μήνες (περίπου) μακριά από τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το πολιτικό σκηνικό στο Κιλκίς μάλλον… «καυτό».

Του ΘΩΜΑ Χ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Σε επίπεδο εθνικών ψηφοδελτίων, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει ο εκλεγμένος από το 2012 –υπερδραστήριο στέλεχος της γαλάζιας παράταξης σε πολλά επίπεδα και τομείς– κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος έχει πολύ ψηλά τις πολιτικές και κομματικές του μετοχές, εντός και εκτός Κιλκίς. Πριν από μερικούς μήνες, μετά από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, έγινε και η επιστροφή του Κώστα Κιλτίδη, γνωστού στρατιώτη της ευρείας παράταξης, αυθεντικού εκπροσώπου της παραδοσιακής δεξιάς.

Τέλος, μπορεί να κανείς να προσθέσει τους ανερχόμενους δικηγόρους: Αν. Ανανιάδου και Αλ. Πασιατά, που ακούγονται έντονα εδώ και λίγο καιρό. Η οικογένεια Παραστατίδη, δίνει δυναμικό «παρών» στα πράσινα ψηφοδέλτια. Αυτή την φορά με το γιο του πάλαι ποτέ βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Παραστατιδη, τον γιατρό κ. Στέφανο Παραστατίδη, με το ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορεί φυσικά κανείς να μην αναφέρει την δυναμική παρουσία του επιτυχημένου γιατρού κου. Γ. Φραγκίδη στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ εν Κιλκισίου. Παρούσα είναι και η πρώην βουλευτής, Ειρήνη Αγαθοπούλου πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών (Κιλκίς και Παιονία) η λέξη που ταιριάζει είναι: Πολυ-κατακερματισμός! Στα Περιφερειακά όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος με τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα αναμένεται να είναι η 29χρονη αναπλ. γραμματέας γυναικείων θεμάτων της Ν.Δ. και στέλεχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Νατάσα Σωτηριάδου. Σίγουρα θέση στο ψηφοδέλτιο αυτό θα έχουν και οι ήδη εκλεγμένοι Σύμβουλοι και ακούραστοι στο πλευρό του νεαρού Περιφερειάρχη, οι κ.κ. Ανδρέας Βεργίδης (νυν Αντιπεριφερειάρχης) και Καραμισάκη Μιχαλία (Επιχειρηματιας).

Λογικά, το παζλ θα κλείσουν οι ‘’άρχοντες’’ του τομέα τη αυτοκίνησης στο Κιλκίς: κ.κ. Θ. Τιρεκίδης και Αν. Βιολιτζής. Πολλές πιθανότητες βέβαια έχει για μια θέση και η δραστήρια δικηγόρος και στέλεχος ΝΟ.Δ.Ε.-Ν.Δ. κα. Καλλισθένη Πάκα.  Οι υπόλοιποι περιφερειακοί συνδυασμοί… ακόμα ψάχνονται! Βλέπετε η σκιά του μακεδονάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, είναι πολύ βαριά και τους τρομάζει.

*Ο Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ