Το σημείωμα ενός αυτόχειρα οδήγησε στο εδώλιο δύο τοξικομανείς, μία γιατρό και έναν φαρμακοποιό - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Το σημείωμα ενός αυτόχειρα οδήγησε στο εδώλιο δύο τοξικομανείς, μία γιατρό και έναν φαρμακοποιό

Του Κώστα Καντούρη 

 

Το σημείωμα ενός αυτόχειρα ψυχοπαθή που άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι όπου έμενε στη Θεσσαλονίκη το 2015, οδήγησε σε δίκη δύο εξαρτημένους, έναν φαρμακοποιό και μία ψυχίατρο. Οι δύο πρώτοι κατηγορήθηκαν για διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Ναυαρίνου και συμμετοχή στην αυτοκτονία του 46χρονου, καθώς στο σημείωμα υποστηρίζει ότι σε αυτούς προσέτρεξε για βοήθεια. Φαρμακοποιός και γιατρός ότι προμήθευσαν με ναρκωτικά χάπια τον αυτόχειρα. Όλοι τους κρίθηκαν αθώοι, λέγοντας στις απολογίες τους ότι δεν είχαν καμία σχέση ούτε τον γνώριζαν.

Ο θάνατος του 46χρονου τον Μάιο του 2015, δίπλα στον οποίο βρέθηκαν πολλές άδειες καρτέλες με ναρκωτικά χάπια, όπως επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός της ασφάλειας, πήρε περίεργη τροπή όταν στην έρευνα βρέθηκαν δύο σφραγισμένες επιστολές, κολλημένες στην πόρτα του σπιτιού του με αποστολέα τη δίωξη ναρκωτικών! Η επιστολή οδήγησε στη δίωξη δύο χρηστών, που σύχναζαν στην περιοχή όπου διακινούνταν ναρκωτικά. Ο αυτόχειρας στην επιστολή τους κατονόμαζε, λέγοντας ότι προσέφυγε σε αυτούς για να τον προμηθεύσουν με ναρκωτικά, αλλά και να του υποδείξουν τον καλύτερο τρόπο να αυτοκτονήσει.

«Αυτοκτόνησα επειδή είχα οικογενειακά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα», ανέφερε στην επιστολή του ο αυτόχειρας, εξηγώντας όλη την πορεία που τον οδήγησε να αναζητήσει τον τρόπο για να αυτοκτονήσει. Έτσι κατονόμασε τους δύο κατηγορούμενους ότι σε αυτούς απευθύνθηκε και αυτοί με τη σειρά τους τον έστειλαν σε μία ψυχίατρο, επίσης κατηγορούμενη, ενώ πήραν τα φάρμακα από συγκεκριμένο φαρμακείο.

«Δεν τον γνωρίζω καθόλου, θα τον ήξερα στην πλατεία Ναυαρίνου», επέμεινε ο πρώτος εξαρτημένος ο οποίος κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε αυτοκτονία. «Δεν του έδωσα ποτέ ούτε ένα χάπι», πρόσθεσε αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έκανε τρεις φορές απόπειρα αυτοκτονίας. «Δεν τον ξέρω ούτε φυσιογνωμικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας έμπλεξε έτσι», συμπλήρωσε ο δεύτερος. Τόσο ο φαρμακοποιός όσο και η ψυχίατρος είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση, άλλωστε δεν βρέθηκε καμία συνταγογράφηση για τον αυτόχειρα από τη γιατρό. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν ευθύνες για τους κατηγορούμενους και τους κήρυξε αθώους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ