Το ‘σκασαν οι πρώτοι μετανάστες από το Κλειδί - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Το ‘σκασαν οι πρώτοι μετανάστες από το Κλειδί

Η πρώτη… «απόδραση» μεταναστών από το κέντρο κράτησης Κλειδιού Σερρών καταγράφηκε χθες Κυριακή τα ξημερώματα, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που ζήτησαν να ενημερωθούν από την αστυνομία. Η απουσία πέντε μεταναστών από το Σουδάν έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς και άρχισαν έρευνες στην περιοχή, μέχρι που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πέντε Σουδανοί, που είναι μεταξύ των 600 προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται στο νέο κέντρο κράτησης που λειτουργεί στο Κλειδί Σιντικής, πήδηξαν την περίφραξη χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής. Άρχισαν έρευνες και τελικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα σε ορεινή περιοχή του Προμαχώνα Σερρών.

Εκτιμάται πως οι μετανάστες είχαν σκοπό να περάσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να συνεχίσουν την πορεία τους στην Ευρώπη. Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόδρασης, καθώς είναι κρατούμενοι για διοικητική απέλαση. Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα Σερρών. Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινωνία του Προμαχώνα και των γύρω χωριών που ζήτησαν να ληφθούν αυξημένα μέτρα, καθώς υποστηρίζουν ότι η απόδραση ήταν αναμενόμενη, εκφράζοντας φόβους ότι παρόμοια περιστατικά θα επαναληφθούν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ