Το Συνέδριο για την οικονομία της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Επιχειρήσεις

Το Συνέδριο για την οικονομία της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη βελτίωσης του παραλιακού μετώπου απο το Καλοχώρι μεχρι το Αγγελοχώρι μέσα απο το χωρικό σχέδιο που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος τόνισε από το βήμα του  Maritime Economic Forum, του πρώτου συνεδρείου με θέμα «Η Οικονομία της Ναυτιλίας και της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη & η αξία της Παιδείας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης», ο Κωνσταντίνος  Πάλλας, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ Πάλλας αναφέρθηκε στα έργα που αναμένεται να γίνουν μέσω ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του σιδηδρομικού δικτύου  λιμανιού -Σιδηροδρομικού σταθμού, ενω μίλησε και για τα έργα της οδικής σύνδεσης λιμανιού με ΠΑΘΕ και Εγνατία οδο.»Η Θεσσαλονίκη είναι αρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και η ΠΚΜ προσπαθεί να αναδείξει αυτό το ρόλο» τονισε.

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης που παρένεβη στο συνέδριο  μέσω skype μίλησε μεταξύ άλλων για τη χρησιμότητα της επαγγελματικής κατάρτισης των φοιτητών και των πτυχιούχων των Ναυτιλιακών σπουδών. Όπως είπε προς αυτήν την κατεύθυνση και ως επικεφαλής του Ινστιντούτου Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ ,έχει υπογραφεί  μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραία και το ΕΚΕΤΑ ενω αναμένονται άλλα δύο τέτοια μνημόνια συνεργασίας με το ΑΠΘ και το πανεπιστήμιο Μακεδονία με στόχο τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης.

Ο κ Θεοφάνης μίλησε για τους στόχους του ΟΛΘ για το 2019 με πρώτον αυτόν της επέκτασης της Α προβλήτας που μεταξύ άλλων θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται πλοία κύριων γραμμών.

Από το πάνελ του συνεδρίου θα περάσουν ο επιτίμος πρόξενος της Μάλτας και πρόεδρος της Ναυτιλιακής λέσχης Βορείου Ελλάδας ,Ανδρόνικος Σινιώρης, ο επίτιμος πρόξενος της Ουρουγουάης στη Β Ελλάδα και επιστημονικός συνεργάτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του προξενικού σώματος Ελλάδος,και προέδρος του Ελληνοβουλγαρικoύ Επιμελητήριου  Χρήστος Καζαντζής,  η Αλεξάνδρα Γκανά μέλος του Δ.Σ της ένωσης Εφοπλιστών  Ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, ο Ιωάννης Βικελίδης διευθυντής υπηρεσίας διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, νομικοί, εκπρόσωποι, εμπειρογνόμωνες, εκπρόσωποι διεθνών εταιρειών ενέργειας, κ.α.

Στόχος του Φόρουμ είναι να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο Διαλόγου και ενημέρωσης για την πόλη της Θεσσαλονίκης για τις θεματικές της οικονομίας της Ναυτιλίας. Για τον λόγο αυτό και το πρώτο Συνέδριο εστιάζει στην ανάγκη δημιουργίας και προώθησης των προοπτικών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στην Θεσσαλονίκη: μέσα από την απασχόληση και την παιδεία θα τεθούν οι βάσεις για τις συνθήκες βιωσιμότητας και ευκαιριών για τον κλάδο και τις πολλαπλές διαστάσεις γύρω από την ανάπτυξη του λιμένα και τις ναυτιλίας, τις θαλάσσιες έρευνες και την παράκτια επιχειρηματικότητα .

Η ατζέντα καταρτίστηκε κατόπιν συνεργασίας και προετοιμασίας με την Επιστημονική Επιτροπή που απαρτίζουν καθηγητές και ειδικοί της ναυτιλίας, ενώ μετά το πέρας του συνεδρίου θα γίνει συλλογή των αποτελεσμάτων , συμπερασμάτων και αρθρογραφίας σε μια Έκθεση που θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά στα ελληνικά και αγγλικά, σε επιμελητήρια και σχολές σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Η Διοργανώτρια Επιτροπή αποτελείται από μη κερδοσκοπικές εταιρίες και φορείς της Θεσσαλονίκης: MADE GROUP, Greek Energy Forum, Young Entrepreneurs of Thessaloniki –YET, ESIMET- Trademark Owners Companies Association of SE Europe, The Blueprints, Ναυτιλιακή Λέσχη Θεσσαλονίκης και φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

Δέσποινα Κρητικού

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ