«Το υπουργείο υγείας χειροκροτεί δωρεές του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την ίδια ώρα υπονομεύει το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» - Karfitsa.gr
Health Slider

«Το υπουργείο υγείας χειροκροτεί δωρεές του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την ίδια ώρα υπονομεύει το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

«Kαλά θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση και το ελληνικό δημόσιο να μην απαξιώνoυν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εθνική προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου…»δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με αφορμή την “επιχείρηση άλωσης” στο νοσοκομείο – πρότυπο της Βόρειας Ελλάδας.

“Το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια με σύμβαση μεταξύ των δωρητών Παπαγεωργίου και του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, από το σύνολο του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΘ και του προέδρου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου. “Το αρμόδιο υπουργείο που χειροκροτεί δωρεές του ιδρύματος Νιάρχος -και ορθά πράττει- την ίδια ώρα υπονομεύει το ίδρυμα Παπαγεωργίου το οποίο αδικαιολόγητα και πονηρά θέλει να ποδηγετήσει. Θα προτείναμε στην ηγεσία του υπουργείου να υποστηρίξει τα άλλα νοσοκομεία ώστε να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά μήπως και έτσι λυθούν τα αμέτρητα προβλήματα ασφαλισμένων και φορολογουμένων”.

Ο ΙΣΘ επισημαίνει ακόμη “Οι κόντρες -κομματικές, πολιτικές ή προσωπικές- δεν αφορούν στην κοινωνία ούτε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ζητούμε ο κανονισμός που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες να συνεχίσει να ισχύει. Κάτι δοκιμασμένο δεν το θέτεις υπό αμφισβήτηση ή υπό κατάργηση. Το μήνυμα και ο συμβολισμός από την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου είναι ισχυρότερα στοιχεία στην μετά μνημονίων Ελλάδα η οποία θα χρειαστεί ανάλογες πράξεις από ιδιώτες και ευεργέτες για “να σταθεί στα πόδια της.

Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις -χωρίς να έχουν διαπιστωθεί παντός είδους δυσλειτουργίες- θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης να κοιτάξουν τα κακώς κείμενα και να αφήσουν το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ να κάνει τη δουλειά του. To διοικητικό μοντέλο του συγκεκριμένου νοσοκομείου πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλο το παρηκμασμένο ΕΣΥ που διοικείται από κομματικά στελέχη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι παταγώδεις αποτυχίες της ηγεσίας του υπουργείου υγείας στη Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) θα έπρεπε να τους είχαν κάνει λιγότερο ιδεοληπτικούς” καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΘ.

Διαβάστε εδώ τι απάντησε ο κ. Πολάκης, για το θέμα, στην εφημερίδα Karfitsa.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ