Το Υπ. Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο "Ηρακλής" για τα κόκκινα δάνεια - Karfitsa.gr
Πολιτική

Το Υπ. Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο “Ηρακλής” για τα κόκκινα δάνεια

Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την ονομασία «Ηρακλής».

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Τετάρτη και θα ψηφιστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το εν λόγω σχέδιο θα συμβάλει, μέσω της χορήγησης κρατικών εγγυήσεων, στη μείωση  κατά περίπου 40% των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να πετύχει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Το σχέδιο βασίζεται στους επενδυτές και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο» επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών.

«Με το νομοσχέδιο ”Ηρακλής”, η Κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος» υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας δουλειές και σταθερά εισοδήματα στην οικονομία μας, ενώ τα νοικοκυριά θα βρουν ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες τους» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ..

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ