Το χωριό που θα ζουν ελεύθερα ασθενείς με Αλτσχάιμερ (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Υγεία

Το χωριό που θα ζουν ελεύθερα ασθενείς με Αλτσχάιμερ (ΦΩΤΟ)

Αυτή την περίοδο, στη νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επαναστατικό πρότζεκτ που θα επιτρέπει σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ να συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς περιορισμούς και φάρμακα.

Το χωριό Landais Alzheimer στο Dax θα είναι ένας χώρος όπου τα άτομα με Αλτσχάιμερ θα ζουν ελεύθερα, χωρίς φαρμακευτική αγωγή, σε ένα κλειστό χωριό, σχεδιασμένο να αντανακλά την ελευθερία που απολαμβάνουν, ενώ παράλληλα θα διατηρεί την ασφάλεια στο χώρο. Το έργο είναι εμπνευσμένο από μια παρόμοια περιοχή στην Ολλανδία, η οποία ώθησε τότε τον τοπικό βουλευτή Henri Emmanuelli να αναλάβει να το κάνει πραγματικότητα.

Οι κάτοικοί του δεν θα είναι σε θέση να φεύγουν από το χωριό, αλλά θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις απαραίτητες υποδομές για να συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους -όπως σουπερμάρκετ, κομμωτήριο, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη- και θα παρακολουθούνται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ο νευρολόγος Jean-François Dartigues υποστηρίζει ότι διατηρώντας ένα τυπικό τρόπο ζωής, οι ασθενείς θα συνεχίσουν τις κοινωνικές τους συνήθειες χωρίς φόβο. «Θα βρουν μια μορφή ακεραιότητας, κοινωνική, ανθρώπινη. Θα κάνουν τα ψώνια τους, θα πηγαίνουν στο κομμωτήριο,στο εστιατόριο, στο θέατρο. Θα διασκεδάσουν. Κι αυτό αποτελεί μια μορφή θεραπείας. Την πιο πολύτιμη».

Δείτε τις φωτογραφίες από το plus.queen.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ