Το 3D printing «γεννάει» πρωτότυπα σχέδια - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις

Το 3D printing «γεννάει» πρωτότυπα σχέδια

Ένα πρόγραμμα της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με ένα μηχάνημα που έρχεται από την δεκαετία του 1950 έχουν φέρει την ‘’επανάσταση’’ στην εκτύπωση σχεδίων.

Το αποτέλεσμα στην πράξη από το πάντρεμα των δυο αυτών εργαλείων είναι η εκτύπωση σε μορφή 3D, λέει στην Karfitsa ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος εξειδικεύεται στο 3D printing και διατηρεί εταιρεία τρισδιάστατου σχεδιασμού και εκτύπωσης, στη Θεσσαλονίκη.

‘’Η όλη διαδικασία γίνεται ως εξής: Πρώτα δημιουργείς το μοντέλο σου σε ένα πρόγραμμα του 21 αιώνα και μετά, λόγω της εμπειρίας και της ενασχόλησης, μπορέσεις να οδηγήσεις τη μηχανή που έρχεται από το 1950 να βγάλει όσο το δυνατόν καλύτερα το μοντέλο που του έχεις πει εσύ, στην μορφή που θες’’, περιγράφει ο ίδιος.

Τι μπορεί μα φτιάξει

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως βάζα, διακοσμητικά, μέχρι και χαρακτήρες από games μπορούν να ‘’γεννηθούν’’ μέσω της διαδικασίας, μας λέει ο κ.Φιλιππίδης. Ακόμη, προσθέτει, ότι το 3D printing είναι χρήσιμο και για τον μηχανολογικό κλάδο, καθώς μπορούν να σχεδιαστούν εξαρτήματα που δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά, όπως για παράδειγμα ανταλλακτικά από μια παλιά μηχανή και έτσι να αποκατασταθεί μια βλάβη.

Σε ποιους απευθύνεται

Κλάδοι όπως η αρχιτεκτονική, ακόμη και οι start ups μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την δυνατότητα, ενώ μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και υλικά όπως ανταλλακτικά, που δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά.

‘’Με αυτή τη διαδικασία μπορεί να σχεδιαστεί οτιδήποτε πρωτότυπο. Οι αρχιτέκτονες μπορούν να φτιάξουν την μακέτα που έκαναν παραδοσιακά σε χαρτόνι. Οι start ups που ασχολούνται με μια ηλεκτρονική συσκευή μπορούν να έρθουν να εκτυπώσουν το πρωτότυπο κουτί που θα βάλουν μέσα τα ηλεκτρονικά τους και να δουν πως λειτουργεί. Επίσης, μαι εταιρεία πριν βγάλει ένα αντικείμενο σε μαζική παραγωγή μπορεί μέσω της εκτύπωσης να δει σε ένα δείγμα πως θα είναι το προϊόν της’’, υπογραμμίζει ο κ.Φιλιππίδης.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ