Το DECADENCE της διοίκησης Μπουτάρη - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Το DECADENCE της διοίκησης Μπουτάρη

Είναι πλέον εμφανές σε όλους μας, ότι η Θεσσαλονίκη όσο πλησιάζουμε τις εκλογές της 26 Μαίου παρουσιάζει πολύ έντονα σημάδια εγκατάλειψης και ανοργανωσιάς.

Του ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο σημερινός Δήμαρχος εκλέχτηκε προ μίας οκταετίας σχεδόν, γιά να υλοποιήσει το όραμά του για την πόλη και εκλέχτηκε από τους Θεσσαλονικείς γι’ αυτό τον σκοπό δύο φορές! Το αν απογοήτευσε, είναι κάτι που όλοι μας πλέον το βιώνουμε, με όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα μας…. σκουπίδια, κυκλοφοριακό, απουσία χώρων στάθμευσης, εγκαταλελειμμένη παραλία, και μία αγορά που συνεχώς υποβαθμίζετε. Ουσιαστικά ζούμε σε μία ‘’ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΗ’’ πόλη η οποία δεν έχει πλέον διέξοδο, αφού ο δήμαρχος της και η διοίκηση της καθημερινά προσθέτουν νέα εμπόδια. Δεν είναι τυχαίο οτι μέσα στον εκνευρισμό της η σημερινή διοίκηση προσπαθεί να δείξει οτι έκανε έργο, φέρνοντας ουσιαστικά τους τελευταίους δύο μήνες εισηγήσεις γιά ρυθμίσεις, μελέτες και έργα που τελικά, οχι απλά δεν λύνουν, αλλά επιβαρύνουν περισσότερο την καθημερινότητά μας και την οικονομία του Δήμου μας, με βροντερότερο παράδειγμα αυτό του THESI.

Το γεγονός όμως οτι απομένουν σε αυτή την διοίκηση άλλοι τέσσερις δύσκολοι μήνες, όπως αυτοί του καλοκαιριού, με ανησυχεί ιδιαίτερα, ειδικά όταν βλέπουμε σχεδόν το σύνολο των διοικούντων, να έχουν σηκώσει πρόωρα τα χέρια ψηλά. Όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου βλέπουν την απουσία των περισσοτέρων εκ των 29 Δημοτικών Συμβούλων του Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι έχουν στραφεί είτε σε άλλους συδιασμούς είτε απέχουν από τις επι-κείμενες εκλογές.

Η εικόνα είναι θλιβερή και καταδικάζει την Θεσσαλονικη μετά από οκτώ χρόνια μίας αποτυχημένης θητείας, σε άλλους τέσσερις μήνες με μία πόλη υπό διάλυση. Τα υποτιθέμενα έργα πνοής είναι εργοτάξια ‘’βιτρίνες’’, έργων που τελικά δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω εκτός, από αφαίρεση θέσε-ων στάθμευσης και επιπλέον κίνηση σε ένα ήδη επιβαρυμένο κέντρο. Εφαρμόζονται μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα οποία δημιουργήθηκαν βασισμένα σε ‘’χάρες’’ και όχι σε αυστηρά κριτήρια τα οποία θα έλυναν προβλήματα της πόλης.

Οι Θεσσαλονικείς όμως, ζούμε καθημερινά την πολη και επειδή θα συνεχίσουμε να την ζουμε μέχρι την αποχώρηση της σημερινής διοίκησης, είναι ελάχιστη υποχρέωσή αυτών που την απαρτίζουν, έστω και στο τέλος της θητεία τους, να σεβαστούν αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους.

* Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Ν. Ταχιάου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ