Το «HI-Tech EKO Mobility Rally» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! - Όλο το πρόγραμμα - Karfitsa.gr
Ροή Τεχνολογία

Το «HI-Tech EKO Mobility Rally» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! – Όλο το πρόγραμμα

Υψηλή τεχνολογία, καινοτομία και πρωτοπορία στην αυτοκίνηση και στο 11ο ««Hi-Tech EKO Mobility Rally» που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Μαΐου, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. 16 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα που διεξάγεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων–ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ). Πιο συγκεκριμένα, τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ συμμετέχοντας με ένα υβριδικό και δύο ηλεκτρικά οχήματα.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Το «Πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» διεξάγεται κάθε χρόνο και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων της FIA, ενώ φέτος μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει και ένα Tesla S 90 D. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, ρόλο πλοηγού έχει αναλάβει το Isuzu D Max, με τον σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα 1900 κ.εκ.

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και είναι ένας αγώνας Regularity και όχι ταχύτητας γεγονός που σημαίνει ότι διεξάγεται στους δρόμους της πόλης με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, καθώς και οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, ενώ ισχύουν όλοι οι κανόνες του Κ.Ο.Κ. Η άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης δόθηκε, προκειμένου το Δημαρχιακό Μέγαρο να στεγάσει το επιτελείο της εκδήλωσης. Ο αγώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών που προσφέρουν στην αγορά μοντέλα μειωμένων ρύπων, μερικά των οποίων θα οδηγήσουν στον αγώνα εκπρόσωποι του αυτοκινητικού Τύπου.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

*Σάββατο 26/5

 

-Πρωί: Τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες του διοικητικού και τεχνικού ελέγχου

3μμ: δίνεται η εκκίνηση από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το πρώτο σκέλος της διαδρομής. Τα 16 οχήματα θα κατευθυνθούν προς το Ασβεστοχώρι και στη συνέχεια προς τον Άγιο Βασίλειο, στην έξοδο του οποίου επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης–Καβάλας, όπου στρίβοντας αριστερά, θα κατευθυνθούν προς το Κολχικό. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν το δρόμο προς Λοφίσκο, Πέντε Βρύσες, Πολυδένδρι, Χρυσαυγή Λαγκαδά, Λαγυνά και από εκεί θα ξεκινήσουν τη διαδρομή της επιστροφής.

-Αργά το απόγευμα: Τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν στο χώρο του Δημαρχείου όπου και θα παραμείνουν για φόρτιση ή/και φύλαξη μέχρι το πρωί της Κυριακής.

 

*Κυριακή 27/5

-8.30 π.μ.: Τα 16 οχήματα με τα πληρώματά τους θα αναχωρήσουν για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διαδρομής το οποίο περιλαμβάνει δύο τμήματα, το πρωινό και το απογευματινό. Τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς Επταπύργιο και από εκεί προς Ασβεστοχώρι, στη συνέχεια πάλι προς Άγιο Βασίλειο στην έξοδο του οποίου επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στρίβοντας δεξιά, θα κινηθούν προς Ζαγκλιβέρι, Πετροκέρασα, Γαλάτιστα και ως την έξοδο επί της Ε.Ο Θεσσαλονίκης–Πολυγύρου.

 

Διαδρομή επιστροφής των ηλεκτρικών οχημάτων

Μετά την Γαλάτιστα και αφού φτάσουν στην έξοδο επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα στρίψουν δεξιά και θα επιστρέψουν κινούμενα επί της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Πολυγύρου στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανεφοδιαστούν με ηλεκτρική ενέργεια πριν συνεχίσουν για την απογευματινή διαδρομή.

 

-Διαδρομή επιστροφής των υβριδικών αυτοκινήτων και των εναλλακτικών καυσίμων

Μετά τη Γαλάτιστα και αφού φτάσουν στην έξοδο επί της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα εναλλακτικών καυσίμων θα στρίψουν αριστερά και θα μεταβούν στο χωριό Ταξιάρχης στη θέση «Απολυμένη Πέτρα», ακολουθώντας όμως τη διαδρομή μέσω Παλαιόκαστρου και από εκεί μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ιερισσού προς Γεροπλάτανο, Ρίζα, Αρναία. Μετά από παραμονή δύο ωρών στην Απολυμένη Πέτρα θα εκκινήσουν στις 14:00 έως 14:15 και ακολουθώντας τη διαδρομή Ταξιάρχης, Ρίζα, Σάνα, Δουμπιά, Ζαγκλιβέρι, βγαίνουν στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας και κινούνται προς Νέα Σάντα και Πετρωτό όπου αναμένεται να φτάσουν μεταξύ 16:25 και 16:50.

 

– Συνάντηση όλων των αυτοκινήτων στο Πετρωτό

Στο Πετρωτό  θα φτάσουν στις 17:00 έως 17:15 και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 16:00 έως 16:15 από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Ωραιόκαστρο, Μελισσοχώρι, Μονόλοφο.

 

-Τερματισμός και απονομές επάθλων

Από το Πετρωτό, όλα τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στη διαδρομή Μεσαίο, Διαβατά, Εύοσμος, Αμπελόκηποι και θα τερματίσουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης από 17:15 έως 18:15. Το βράδυ της Κυριακής, μετά την επιστροφή των οχημάτων και την ολοκλήρωση του αγώνα, η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων σε χώρο στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου.

 

-Μοναδική ευκαιρία μεταξύ 12:30-15:00

Μεταξύ των δύο τμημάτων (12:30–15:00), τα πληρώματα των ηλεκτρικών οχημάτων και οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και ερευνητικά οχήματα που χρησιμοποιούν «έξυπνες» τεχνολογίες και προηγμένα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού σε περιήγηση στους χώρους του ΙΜΕΤ, ενώ θα ξεναγηθούν και στο Μουσείο Αυτοκινήτου στο ΝΟΗΣΙΣ.

 

Πληροφορίες

Αναλυτικότερη πληροφόρηση όσον αφορά τους κανονισμούς και τις συμμετοχές, καθώς και χάρτες με τις διαδρομές, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.heliev.gr/category/hi-tech-ecomobility-rally/

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ