Το «Le Figaro» αποθεώνει την Μαρέβα Μητσοτάκη - Karfitsa.gr
Life Style Κοινωνία

Το «Le Figaro» αποθεώνει την Μαρέβα Μητσοτάκη

Αφιέρωμα σε νέες ελληνικές επιχειρήσεις που αξιοποιούν προϊόντα και πρώτες ύλες της χώρας έκανε η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σε δημοσίευμα με τίτλο «Αυτά τα πολυτελή πετράδια που κάνουν την Ελλάδα να ακτινοβολεί».

Το δημοσίευμα ασχολείται με συγκεκριμένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν προϊόντα όπως το μέλι, το λάδι, το μετάξι, νέες κολεξιόν ρούχων «με τη σφραγίδα της πολυτέλειας και της ελληνικότητας, εξάγονται με επιτυχία».

Η συντάκτης του δημοσιεύματος, Αλεξία Κεφαλά, αναφέρεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα, από τα οποία δεν λείπει και η επιχείρηση «Zeus» και «Dione» στην οποία συνδημιουργός είναι η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόβκσι.

Το ζευγάρι Ιωάννη και Σταυρούλα Καρυπίδη είχαν την ιδέα να προσθέσουν βρώσιμα φύλα χρυσού στο μέλι οικογενειακής παραγωγής, εξασφαλίζοντας την άμεση επιτυχία στις αγορές της Μέσης Ανατολής, στη Νότιο Κορέα και τη Ρωσία.

Ο πρώην διαφημιστής Γιώργος Κολλιόπουλος, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πράσινο χρυσό της χώρας: το ελαιόλαδο. Στοχεύοντας σε μια πρωτότυπη συσκευασία κατόρθωσε να προωθήσει την παραγωγή του, που φθάνει τους 1.000 τόνους, σε χώρες απόμακρες, όπως η Αλάσκα ή η Νότιος Αφρική. Με σχετική φιλοσοφία δε, υπογραμμίζει: «Θα πρέπει να μας απονείμουν μετάλλιο για το ότι παραμένουμε στη χώρα παρά τη φορολογία που μας δυσκολεύει στο να προσλάβουμε προσωπικό με ευκολία».

Η ελληνική κληρονομιά στον τομέα της ένδυσης, ενέπνευσε τη Δήμητρα Κολοτούρα και τη Μαρέβα Γκραμπόβσκι που εγκατέλειψαν τις προηγούμενες ασχολίες τους και δημιούργησαν τη νέα γραμμή ρούχων γνωστή ως «Zeus» και «Dione». Αναζήτησαν το μετάξι στο χωριό Σουφλί απ’ όπου πριν από χρόνια προμηθευόταν και η μάρκα Σανέλ, ή ακόμα τα ελληνικά σανδάλια από τους μαστόρους στην Αθήνα, αν και το δέρμα είναι από την Ιταλία. Είναι παρούσες σε πολλές χώρες ακόμα και στο Παρίσι, στο πολυτελές κατάστημα «Bon Marché».

Πηγή protothema.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ