Το restart της Εθνικής και το κρίσιμο στοίχημα - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Το restart της Εθνικής και το κρίσιμο στοίχημα

Μία χαρά τα πήγε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Βοσνίας. Και νίκησε μετά από πολλούς αγώνες και αξιοπρεπή αγωνιστική εικόνα είχε. Τα δείγματα γραφής της Εθνικής αποκτούν μεγαλύτερη αξία λόγω του restart που επιχειρεί ο Φαν’τ Σιπ.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Τι περιλαμβάνει αυτή η προσπάθεια; Αποκλεισμό των βαριών ονομάτων, Μανωλά, Παπασταθόπουλου, πειθαρχία (τιμωρία-αποκλεισμός του Φετφατζίδη λίγες ώρες πριν τον αγώνα με την Ιταλία για πειθαρχικό παράπτωμα) και αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που διψούν για διάκριση. Αποτέλεσμα; Όλα όσα είδαμε στον αγώνα με τη Βοσνία. Δύο γκολ, 25 τελικές και δύο δοκάρια! Πράματα και θάματα δηλαδή από την Εθνική ομάδα. Η οποία είχε ποδοσφαιριστές που έδειχναν σε κάθε τους ενέργεια ότι διψούν για διάκριση, έπαιξαν κατακτητικό ποδόσφαιρο, είχαν τρεξίματα, συνοχή στις γραμμές και υπηρέτησαν πιστά το δόγμα «όλοι για έναν κι ένας για όλους».

Είχε αξία να στείλει η Εθνική σ΄ αυτόν τον αγώνα αισιόδοξα μηνύματα. Πρώτον για να πείσει ότι η σοβαρή προσέγγιση τού αγώνα της Ρώμης με την Ιταλία δεν ήταν μία αναλαμπή. Δεύτερον για να αποκτήσουν την χαμένη τους αυτοεκτίμηση οι διεθνείς και να πάρει χρόνο ο Φαν’τ Σιπ ώστε να υποστηρίξει το πλάνο της νέας Εθνικής. Τελικά όλα πήγαν καλά. Και η νίκη ήρθε και η απόδοση συνολικά, αλλά και ατομικά ήταν τέτοια που αξίζει ο Ολλανδός προπονητής να χτίσει πάνω σ’ αυτό το πλάνο. Προσπάθεια η οποία χρειάζεται υπομονή και στήριξη, καθώς ο ορίζοντας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022.

Τι απομένει για την Εθνική ομάδα; Να δοκιμαστεί σε αγώνες όπου θα υπάρχει μεγάλη βαθμολογική πίεση και για την ίδια και για τον αντίπαλο της. Εκεί όπου θα τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Σε αγώνες όπου εκτός από το ταλέντο απαιτούνται και ψυχικές δυνάμεις. Αν και σ’ ένα τέτοιο τεστ η Εθνική πάρει καλό βαθμό τότε θα μεγαλώσουν οι ελπίδες για ένα πετυχημένο restart και για παρουσία στο Κατάρ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ