Τρία φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνεις απ'έξω - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Τρία φαγητά που δεν πρέπει να παραγγέλνεις απ’έξω

Όταν προετοιμάζεσαι για φαγητό σε ένα εστιατόριο, σίγουρα φαντάζεσαι μία πολύ περιποιημένη εμπειρία, ειδικά αν πρόκειται για ένα πιο «καλό» μαγαζί. Αυτό που λογικά δεν περιμένεις, είναι ότι chefs εστιατορίων συμβουλεύουν τον κόσμο να μην επιλέγει συγκεκριμένα πιάτα που, μάλιστα, πρόκειται για πολύ διάσημα φαγητά που συνηθίζει να παραγγέλνει ο κόσμος.

Αυτά είναι:

 Ψάρι τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Anthony Bourdain, τα εστιατόρια παραγγέλνουν φρέσκο ψάρι κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή, ώστε να έχουν επαρκές απόθεμα για το σαββατοκύριακο που έχει πολύ κόσμο. Τη Δευτέρα το ψάρι που θα βρεις δε θα είναι πια «φρέσκο», ενώ την Τρίτη θα έχουν πετάξει ο,τι έχει μείνει.

 Kobe beef

Το μοσχάρι Kobe θεωρείται εκλεκτό κρέας και είναι αρκετά σπάνιο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τα εστιατόρια συνηθίζουν να το σερβίρουν σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά πολύ ακριβή τιμή. Εκτός αυτού, υπάρχει περίπτωση ένα εστιατόριο να πει ότι το κρέας που σερβίρει είναι Kobe, αλλά να μην είναι και εσύ να το πληρώσεις χρυσό

 Πιάτα με κοτόπουλο

Διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι τα πιάτα με κοτόπουλο πολλές φορές έχουν διπλή ποσότητα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να τρώνε παραπάνω από αυτό που πρέπει. Επιπλέον, αναλογικά με το κόστος τους, συνήθως είναι πολύ απλές συνταγές, χωρίς ιδιαίτερη επιτήδευση και δημιουργικότητα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ