Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Οι Θεσσαλονικείς να δώσουν μια παράταση χρόνου στην κρίση τους - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Ροή

Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Οι Θεσσαλονικείς να δώσουν μια παράταση χρόνου στην κρίση τους

Δεν ζω στη Θεσσαλονίκη , είπε με νόημα ο πρωθυπουργός αναφορικά με τον ΟΑΣΘ! Αναμφισβήτητα στη Θεσσαλονίκη το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα σήμερα ,είναι  η δυσκολία  στις  μετακινήσεις με  αστικά λεωφορεία, καθώς υπάρχουν  μεγάλες καθυστερήσεις και μέσα στα λεωφορεία επικρατούν  συνθήκες ασφυξίας. Για το θέμα ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  και επανέλαβε τα περί «αμαρτωλού προηγούμενου καθεστώτος» και τα  περί «κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος».  Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης του κ.Στέλιου Παππά αλλά ήταν και προσεκτικός στις εκφράσεις του , καθώς γνωρίζει ότι το θέμα είναι καυτό:  «Δεν μπορώ να απαντήσω εμπειρικά» είπε, «αφού δεν ζω εδώ»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια του, επιτεύχθηκε ελάφρυνση του προϋπολογισμού κατά 100 εκατ. ευρώ, λόγω του εξορθολογισμού που έγινε στον ΟΑΣΘ. Από πού προκύπτει το νούμερο αυτό είναι άγνωστο. Όμως το βέβαιο είναι ότι απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Βασικό πρόβλημα του ΟΑΣΘ σήμερα είναι η έλλειψη λεωφορείων. Ο κ.Τσίπρας είπε  ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που του δόθηκαν σχετικά με το πόσα λεωφορεία ήταν στους δρόμους τους πρώτους επτά μήνες του 2017, πριν από την κρατικοποίηση, ήταν 245 ,ενώ σήμερα  360 . Δεν παρουσίασε  συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του ΟΑΣΘ, που είναι σημαντικό για τη λειτουργία του οργανισμού.

Ο  πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την κατάσταση  αλλά να κερδίσει  και χρόνο  γνωρίζοντας το βαρύ  κλίμα για τον   ΟΑΣΘ, ζήτησε λίγο  ακόμη χρόνο από τους Θεσσαλονικείς προκειμένου να έχουν πιο ασφαλή κρίση για το θέμα. Παραδέχθηκε ξεκάθαρα ότι  «δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Θεσσαλονικέων».

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ