Τσίπρας: Διερεύνηση σε βάθος των αιτιών με αδιάβλητες διαδικασίες - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Πολιτική Ροή

Τσίπρας: Διερεύνηση σε βάθος των αιτιών με αδιάβλητες διαδικασίες

«Η Ελλάδα βίωσε μια εθνική τραγωδία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την  ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Λαύριο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τάχιστη ανοικοδόμηση με νομιμότητα και σεβασμό στον περιβάλλον και το σεβασμό στη ζωή των κατοίκων.

Αναλυτικότερα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί. Η δική μου υπόσχεση ήταν οτι θα διερευνηθούν σε βάθος και σε όλες τους τις διαστάσεις. Από τους πλέον αδιάβλητους εμπειρογνώμονες. Τίποτα δεν θα κουκουλωθεί. Ο πόνος για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, επιβάλει να μην μείνουμε στα λόγια. Για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία. Πρώτη πρέπει να αναλάβει  τις ευθύνες για δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου. Στο παρελθόν χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τα πράγματα, όμως για λόγους ανεπάρκειας αλλά και πολιτικής κερδοσκοπίας, έλειψαν οι τομές ή  έμειναν στα λόγια, στις εξαγγελίες. Δυστυχώς στο παρελθόν οι πολιτικές ηγεσίες δεν πόνταραν στην λύση αλλά στην λήθη.

Σήμερα δεν θέλουμε να πάμε ούτε βήμα παρακάτω με οδηγό την λήθη. Απόφασή μας είναι τίποτα και κανένας να μην ξεχαστεί. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού. Ούτε να αλλάξουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ομως οφείλουμε να ετοιμαστούμε καλύτερα. Κυρίως οφείλουμε να χτυπήσουμε την γροθιά και να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Η ανεξέλεγκτη δόμηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οτιδήποτε επικίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς αλλα κυρίως χρέος απέναντι στους ζωντανούς και τις επόμενες γενιές. Οι περιοχές που έχουν πληγεί θα ανοικοδομηθούν αλλά σε νέα βαση. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ζωή των κατοίκων. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ωστε το ποτέ ξανά να μην μείνει σύνθημα. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση αλλα και η στήριξη κάθε αρμόδιας αρχής. Χρειάζεται η στήριξη όλης της Ελλάδας. Πρέπει να απαλλαγούμε απο την επικίνδυνη κληρονομιά ενός φαύλου παρελθόντος. Το μέλλον δεν μπορεί να υποτάσσεται στους ιδιοτελείς σκοπούς μιας μειοψηφίας. Πρίν απο λίγο είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω στην σύσκεψη με τους δασάρχες και τους εκπροσώπους των κρατικών φορέων και κουβεντιάσαμε για τις άμεσες παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης δόμησης. Θα σας παρουσιάσω 20 παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των νόμων αλλά και άλλες δράσεις.

Προχωράμε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων που έχουν ήδη πρωτόκολλα κατεδάφισης. Κτίσματα στην ζώνη του αιγιαλού και σε δασικές εκτάσεις και που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την δημόσια Ελλάδα. Τα 3.200 αφορούν την Αττική.

Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που βρίσκεται σε φάση κατασκευής θα κατεδαφίζεται. Διατίθενται άμεσα μηχανικοί στις αποκεντρωμένες διοικήσεις ώστε να πραγματοποιηθούν οι κατεδαφίσεις.

Ξεκινα άμεσα η καταγραφή των περιφράξεων. Ενισχύονται και επιταχύνονται οι διαδικασίες κατεδαφίσεων περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων απο τον αιγιαλό. Κατεδαφίσεις εξπρές περιφράξεων. Χρειάστηκαν να περάσουν 35 ολόκληρα χρόνια για να υλοποιηθεί ενας νόμος του 1983.

Αν κάποια αρχή επιλέξει να κάνει τα στραβά μάτια να ξέρει θα υπάρξουν κυρώσεις» τόνισε ο Αλ Τσίπρας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ