, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τσαλικάκης: Δεν υπάρχει εφησυχασμός παρά τη μείωση εισαγωγών ασθενών με covid

«Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, παρά τη μείωση των εισαγωγών ασθενών με covid-19 κατά τις τελευταίες εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9», ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης.
«Παρά τη μείωση εισαγωγής ασθενών συνεχίζουμε να δεχόμαστε πίεση και προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, τόνισε, προσθέτοντας πως στις απλές κλίνες η πίεση αρχίζει να φθίνει, δεδομένου ότι μειώνονται οι εισαγωγές, αλλά και εκεί όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε». Γι αυτό, σημείωσε, δεν εφησυχάζουμε. Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιφέρειας -κυρίως της Δράμας και των Σερρών- τα οποία δέχονται πίεση να τα βοηθήσουμε να αποφορτιστούν, γιατί λόγω των δυνατοτήτων τους δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν. Για το λόγο αυτόν, είπε ο κ. Τσαλικάκης, γίνονται κάποιες μετακινήσεις γιατρών από ένα νοσοκομείο σε άλλο.
Ερωτηθείς για την ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης «Αρωγή» η οποία δέχεται πλέον ασθενείς με covid, απάντησε πως νοσηλεύονται εκεί μόνον ήπια περιστατικά, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στην αποδρομή τους, λίγες μέρες πριν πάρουν εξιτήριο.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.