Τυφλός ιστιοπλόος πέρασε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Τυφλός ιστιοπλόος πέρασε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού

Ένας ιστιοπλόος από την Ιαπωνία έγινε σήμερα ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις του ιστιοφόρου του.

Ο 52χρονος Μιτσουχίρο Ιουαμότο κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι της Φουκουσίμα με το δωδεκάμετρο ιστιοφόρο του, δύο μήνες μετά τον απόπλου του από την Καλιφόρνια.

Ο Ιουαμότο, που είναι κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε από την αμερικανική πόλη στις 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Νταγκ Σμιθ, τον πλοηγό του, που τον βοηθούσε, δίνοντάς του προφορικά πληροφορίες για το ταξίδι.

Επρόκειτο για το δεύτερο εγχείρημα του τυφλού ναυσιπλόου να πραγματοποιήσει τον διάπλου του Ειρηνικού, καθώς η πρώτη του απόπειρα πριν έξι χρόνια ήταν σύντομη, διότι το ιστιοπλοϊκό του σκάφος βυθίσθηκε, έπειτα από σύγκρουσή του με μία φάλαινα.

Ο Ιάπωνας, που έχασε την όραση του σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε τον διάπλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για να στηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν τύφλωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ