Τ.Θεοδωρικάκος:Ο Τσίπρας επέλεξε την επίθεση στον πρωθυπουργό αντί να εκπέμψει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Τ.Θεοδωρικάκος:Ο Τσίπρας επέλεξε την επίθεση στον πρωθυπουργό αντί να εκπέμψει μήνυμα εθνικής ομοψυχίας

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στις επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα, κατά τη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων.

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εφόσον θέλει και το ζητήσει. Σήμερα που συζητάμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς και ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη πρόθεση του να το στηρίξει και να υπερψηφιστεί με 291 βουλευτές, αντί να εκπέμψει ένα εθνικό μήνυμα συναίνεσης για να γίνει πράξη η εθνική ομοψυχία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέλεξε να επιτεθεί πολιτικά στο πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ο ίδιος τη Βουλή, στη συνέχεια συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ενώ όπως επανειλημμένα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης του από τον πρωθυπουργό αν το ζητήσει», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα ότι το νομοσχέδιο για τους Έλληνες της διασποράς οφείλεται στη πρωτοβουλία και στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος αντέτεινε ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί αφού ήταν 4,5 χρόνια κυβέρνηση γιατί δεν το έλυσε το πρόβλημα και το έλυσε ο κ. Μητσοτάκης σε 4 μήνες.

Υποστήριξε ακόμα ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ μετέβαλε την αρνητική του στάση όταν το ΚΚΕ ξεκαθάρισε τη στάση του και διαφάνηκε ότι μπορούν να υπάρξουν οι 200 ψήφοι. «Τότε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση και επέλεξε να μην απομονωθεί πολιτικά. Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλει να την παραδεχτεί» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ