Τ. Θεοδωρικάκος: Τις επόμενες μέρες η ρύθμιση για την εστίαση - Karfitsa.gr
Uncategorized

Τ. Θεοδωρικάκος: Τις επόμενες μέρες η ρύθμιση για την εστίαση

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στο πρόβλημα της εστίασης ανέφερε ότι αυτή η φάση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είναι δυσκολότερη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «Αναμένεται ένα βαθύ υφεσιακό κύμα να χτυπήσει την Ελλάδα», εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα» υπογράμμισε αναφερόμενος στην πρόωρη λήψη περιοριστικών μέτρων και κλεισίματος της αγοράς και των σχολείων.

Σχετικά με τις λύσεις που προτάθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού επιτελείου με εκπροσώπους από την ΚΕΔΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι προκρίνεται να παραχωρηθεί πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος, «χωρίς τη παραμικρή επιβάρυνση».

«Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι, σε συνεννόηση με τους δημάρχους, θα πρέπει να μείνει χώρος για να περνούν οι πεζοί και σημείωσε ότι, «από την Αθήνα, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί κανείς να έχει την εικόνα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, γι’αυτό το λόγο δίνουμε τη δυνατότητα στους δημάρχους». «Αν κάποιος δεν έχει εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Δήμο», απάντησε ερωτηθείς για το τι θα γίνει με όσες επιχειρήσεις δε διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Όσο αφορά στο χρόνο που θα γίνουν γνωστές οι όποιες αποφάσεις, είπε ότι, η νομοθετική ρύθμιση ανέφερε ότι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αν όχι μέχρι το τέλος αυτής. «Έχω ζητήσει και από τον Χαρδαλιά να επισπεύσει τη διαδικασία, αφού όλοι κινούμαστε βάσει των οδηγιών που μας δίνουν η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η Πολιτική Προστασία.

Οι επιχειρήσεις εστίασης είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, υπάρχουν ωστόσο και φωνές που ζητούν να ανοίξουν νωρίτερα. «Μακάρι να τα καταφέρουμε να ανοίξουν και πριν την 1η Ιουνίου, εμείς θα το θέλαμε και νωρίτερα, αν φυσικά πάνε όλα καλά και μηδενιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων, αφού πάμε βάσει της επιτροπής λοιμωξιολόγων, υπό τον καθηγητή Τσιόδρα» είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι, «θα ήταν μεγάλη διευκόλυνση, όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει το οικονομικό επιτελείο».«Χθες πάντως, δεν έγινε τέτοια κουβέντα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ