Τ. Σπηλιόπουλος: Θέλω να ενώσω όλες τις δυνάμεις της ΝΔ - Karfitsa.gr
Slider Συνεντεύξεις

Τ. Σπηλιόπουλος: Θέλω να ενώσω όλες τις δυνάμεις της ΝΔ

«Θεώρησα χρέος μου να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβω τη διπλή ευθύνη της προεδρίας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης και του συντονισμού του προεκλογικού αγώνα για τις αλλεπάλληλες προεκλογικές αναμετρήσεις που επίκεινται».

Συνέντευξη στη Βιβή Αβδρίτσου

Με αυτή τη δήλωση, περιέγραψε τα συναισθήματα του για το  ρόλο  που καλείται να διαδραματίσει στο τιμόνι της κομματικής οργάνωσης, έξι μήνες πριν τις δημοτικές, περιφερειακές και  τις ευρωεκλογές και λίγες μέρες πριν το 12ο Συνέδριο του κόμματος, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην εφημερίδα Karfitsa.

«Σκοπός μου είναι να ανασυντάξω και να θέσω σε εκλογική ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις του κόμματος με επικοινωνία και συνεργασία. Πέρα από τα νέα και άξια στελέχη μας, θα συνεργαστώ και με τα παλιά, αναγνωρίζοντας την τεράστια συνεισφορά τους διαχρονικά στους αγώνες της παράταξης. Θέλω να ενώσω όλες τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς εξαιρέσεις. Τα όπλα μου στην προσπάθεια αυτή θα είναι η σκληρή δουλειά, η επιμονή στο διάλογο, τη συνεννόηση και τη συναπόφαση με άνοιγμα στην κοινωνία και τα προβλήματα της και φυσικά στενή παρακολούθηση όλων όσων συμβαίνουν στην πόλη».

Συστράτευση και εθελοντική προσφορά

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κ. Σπηλιόπουλος από τη διάθεση με την οποία  η πλειοψηφία των  στελεχών και οι φίλοι, ανταποκρίθηκαν, όπως είπε,  στην προσπάθεια  που ξεκίνησε δηλώνοντας τη διάθεση τους για συστράτευση και εθελοντική προσφορά. «Πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια για μια νέα εποχή στη λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας  Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης».

Ερωτηθείς για την κομματική ετοιμότητα ενόψει του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει στις 14-15-16 Δεκεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Σπηλιόπουλος είπε, ότι «θα μετάσχουν 104 σύνεδροι από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι  εξελέγησαν   καθώς είχαν προηγηθεί οι εσωκομματικές εκλογές.  Παράλληλα, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από στελέχη της παράταξης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου ως παρατηρητές και για το λόγο αυτό η Διοικούσα Επιτροπή συντονίζει την οργανωμένη μετάβαση τους».

Στο πλευρό του Νίκου Ταχιάου

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από αλλεπάλληλες μετρήσεις, συνεκτιμώντας  την κοινή γνώμη και άλλα κριτήρια αποφάσισε να παρέχει στήριξη στο Νίκο Ταχιάο για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι προφανές ότι ως συντεταγμένο κόμμα η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται στο πλευρό του. Ο Νίκος Ταχιάος είναι έξυπνος, μεθοδικός με τεράστιες  οργανωτικές δυνατότητες, συναινετικές απόψεις και σύγχρονες αντιλήψεις. Γνωρίζει τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης  ως μηχανικός, αλλά και λόγω της αυτοδιοικητικής εμπειρίας που διαθέτει».

Ερωτηθείς, για τις άλλες υποψηφιότητες που είχαν ήδη ανακοινωθεί από πρόσωπα προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι: «Είναι  θεμιτή και ανθρώπινη η φιλοδοξία των στελεχών της παράταξης μας που κατέρχονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι εξ αυτών επιδίωξαν να έχουν και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος επιζητώντας τη στήριξη του. Υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με όλους και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για την τελική έκβαση».

Αναφορικά με το στόχο της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές εκλογές στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπηλιόπουλος είπε ότι το κόμμα του επιδιώκει να ξανακερδίσει όσους δήμους κατείχε μέχρι σήμερα. «Συγχρόνως διαγράφονται ευοίωνες προοπτικές  και για τη διεκδίκηση και άλλων δήμων», πρόσθεσε.

«Ταφόπλακα» για τη Συμφωνία οι δηλώσεις Ζάεφ

Οι δηλώσεις Ζάεφ για διδασκαλία της  «Μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, αποτελούν ταφόπλακα για την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους εγχώριους εμπνευστές της, υπογράμμισε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Προβληματικές οι αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα έχει ανάγκη από συμφιλίωση όλων των δυνάμεων μέσα από κοινούς στόχους, προκειμένου να βρει το βηματισμό της, λόγω του ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» της οικονομικής κρίσης. Μείζονος σημασίας ζήτημα για την πόλη, είναι οι προβληματικές αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, ταλαιπωρία και επικρατούν συνθήκες ασφυξίας στο μοναδικό φορέα αστικής συγκοινωνίας της πόλης. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη σήμερα από καλύτερες συνθήκες δημόσιας τάξης και ασφάλειας και από περισσότερα έργα», κατέληξε ο κ. Σπηλιόπουλος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ