Υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης: Οι συνέπειες του κορωνοϊού να χαρακτηριστούν εργατικό ατύχημα - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης: Οι συνέπειες του κορωνοϊού να χαρακτηριστούν εργατικό ατύχημα

Συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων Θεαγένειο και Ιπποκράτειο στο πλαίσιο της ημέρας δράσης που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την ανάδειξη των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων διεκδικούν την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χαρακτηρισμό των συνεπειών από τον κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια.

“Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας παραμένουν”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Θεαγενείου, Βασίλης Μουρατίδης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων και ότι αντί να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, μειώθηκαν κατά 572 εκατομμύρια. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες άλλους ασθενείς.

“Μπορεί η πανδημία αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, τα προβλήματα όμως παραμένουν”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, Γιάννης Κούτρας, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις για να είναι έτοιμα τα νοσοκομεία για το τρίτο κύμα της πανδημίας. “Δυστυχώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις και όλη η προεργασία που χρειαζόταν για να μπορέσει η Πρωτοβάθμια να επιτελέσει το εμβολιαστικό έργο. Η κυβέρνηση αφενός διαλύει την Πρωτοβάθμια Υγεία και ταυτόχρονα επιβαρύνει κι άλλο τα δημόσια νοσοκομεία βάζοντάς τους κομμάτι του εμβολιαστικού έργου”, πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ