Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την αξίζουμε και εμείς και τα παιδιά μας - Karfitsa.gr
Άρθρα

Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την αξίζουμε και εμείς και τα παιδιά μας

Για να έρθει αυτή η καλύτερη Ελλάδα και να την νοιώσει ο Θεσσαλονικιός, ο πολίτης της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας, πρέπει να γίνει εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα καταστήσουν την Μακεδονία μας και την Ελλάδα ανταγωνιστική, θα αλλάξουν το επιχειρηματικό κλίμα και θα κινητοποιήσουν σημαντικές ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

Του ΜΑΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ*

Σε αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνεται η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και η συνολική μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μας διότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα και το κέρδος έχουν «ποινικοποιηθεί» και αυτό θα αλλάξει.

Τα πρώτο μας νομοσχέδιο: Μια θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση που δεν θα μειώνει απλώς τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά θα απλοποιεί παράλληλα τον φορολογικό κώδικα και θα εστιάζει στη φοροδιαφυγή μικρής και μεσαίας κλίμακας με τη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών.

Πολιτική προτεραιότητα μας είναι η απλοποίηση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα έρθει θα παρέμβει με καίριο τρόπο για να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα σε ό,τι αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Πρέπει  να δώσουμε ενωμένοι όλοι οι φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης το σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ώστε σύντομα να έχουμε και οι Μακεδόνες το δικό μας ‘’Ελληνικό’’ στην Θεσσαλονίκη και Μακεδονία μας.

Κομβικό σημείο είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που σήμερα δεν υλοποιείται ,γατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, με ένα κράτος που θα εγγυάται ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις , ειδικά για την Βόρειο Ελλάδα και Μακεδονία μετά και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι πολίτες θα έχουν πλέον δίπλα τους ένα κράτος λιτό και αποτελεσματικό. Θα το οικοδομήσουμε με βασικά εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την προώθηση των συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και την αξιολόγηση παντού.

Η παιδεία, η διά βίου μάθηση και οι πολιτικές στήριξης της απασχόλησης , αλλά και η ασφάλεια των πολιτών και φοιτητών μας ,βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής μας ατζέντας.

Με τις αλλαγές που σχεδιάζουμε, η χώρα μας μπορεί να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η ενημέρωση του κόσμου της Θεσσαλονίκης, θα γίνει από σπίτι σε σπίτι, από γειτονιά σε γειτονιά, από περιοχή σε περιοχή και από δήμο σε δήμο ώστε το μήνυμα και οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας να ακουστούν παντού και ο λαός να μας δώσει καθαρή εντολή, να αλλάξουμε επιτέλους αυτή την κατάσταση και να εφαρμόσουμε το αυτονόητο για τους πολίτες, για να δουν ξανά με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Καλώ τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μου δώσουν την ευκαιρία στον εκλογικό αγώνα που θα έρθει με την ψήφο και σταυρό τους, για να μπορέσω εντός Βουλής να δώσω την μάχη μου αποτελεσματικά, με μεθοδολογία, στόχους και συνέπεια για την Θεσσαλονίκη μας, όπως κάνω με επιτυχία και απτά αποτελέσματα ,στην εργασία μου και συνδικαλιστικά εδώ και 30 χρόνια.

* Ο Μάριος Δράμαλης είναι μηχανολόγος μηχανικός κάτοχος ΜΒΑ και στέλεχος στον τομέα ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ