Υπερήλικας καταδικάστηκε για αντίσταση σε… δέκα αστυνομικούς! - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Υπερήλικας καταδικάστηκε για αντίσταση σε… δέκα αστυνομικούς!

Ηλικιωμένος κάτοικος της Μεγάλης Παναγιάς καταδικάστηκε για αντίσταση σε διαδήλωση εναντίον της επένδυσης χρυσού στη βορειοανατολική Χαλκιδική, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι κατάφερε να τα βάλει με… δέκα αστυνομικούς. «Είναι δυνατόν να γίνει αυτό, αυτά τα παλικάρια είναι σαν τον εγγονό μου» διερωτήθηκε στην απολογία του ο 79χρονος, ο οποίος όμως κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών, με τριετή αναστολή.

Το περιστατικό έγινε τον Ιούλιο του 2013 όταν κάτοικοι των χωριών πραγματοποίησαν συγκέντρωση και έκλεισαν το δρόμο για τη Μεγάλη Παναγιά, διαμαρτυρόμενοι για την επένδυση χρυσού της περιοχής. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και κατοίκων, μέχρι που συνελήφθη ο…73χρονος τότε αγρότης. «Ήταν ο εύκολος στόχος» κατέθεσε άλλη κάτοικος της περιοχής. «Τον βρήκαμε αιμόφυρτο, τον είχαν ξυλοκοπήσει οι αστυνομικοί», συμπλήρωσε.

Ο αστυνομικός – μάρτυρας παρουσίασε τον ηλικιωμένο σαν…  υπερήρωα, αφού είπε ότι «αντιστάθηκε σφόδρα μέχρι να τον δέσουμε τα χέρια». «Μου κρατούσαν τέσσερις τα χέρια, τέσσερις τα πόδια και δύο με χτυπούσαν στο κεφάλι. Να μην προσπαθούσα να προστατεύσω το πρόσωπό μου», είπε ο 79χρονος στην απολογία του. Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή από 12 μήνες σε 5 μήνες, όμως δέχτηκε ότι η αντίσταση τελέστηκε.

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ