Υποβιβασμό και πρόστιμο-μαμούθ για τον ΟΦΗ εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας - Karfitsa.gr
Αθλητικά

Υποβιβασμό και πρόστιμο-μαμούθ για τον ΟΦΗ εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Tη σεζόν 2017-2018, κατά την οποία ο ΟΦΗ εξασφάλισε την άνοδο στη Super League, αγωνίστηκε στο Γεντί Κουλέ με τον Αιγινιακό. Ήταν 12 Νοεμβρίου 2017, όταν οι Κρητικοί συνέτριψαν 6-0 την ομάδα της βόρειας Πιερίας. Η αναμέτρηση κρίθηκε ύποπτη για χειραγώγηση και η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων, τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Επίσης, εισηγήθηκε την αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που θα δικαιούται να συμμετάσχει και πρόστιμο 3.150.000 ευρώ. Στον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο, η εισήγηση ήταν η ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ. Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου.

Η τοποθέτηση της νυν διοίκησης του ΟΦΗ για την εξέλιξη αυτή είναι η εξής: “Ουδέν σχόλιο για τη συγκεκριμένη εισήγηση. Θα τοποθετηθούμε όταν πρέπει”.

Η Ελληνική Αστυνομία, συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, απέστειλε προ ημερών έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι “…για τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Αιγινιακός (12-11-2017) προέκυψαν σοβαρές-αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων που προβλέπονται στο άρθρο 132 του Ν. 2725/1999 “δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος”…”.

Πηγή: sport24.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ