Υποστήριξη στην αγορά από την ΠΕΔ-ΚΜ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Υποστήριξη στην αγορά από την ΠΕΔ-ΚΜ

Την υποστήριξή του στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στην αγορά εξέφρασε το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και στην οποία εκπρόσωποι των Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών, παρουσίασαν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ συμφώνησε ομόφωνα να στηρίξει τα αιτήματά τους και να τα προωθήσει στην κυβέρνηση. Στα αιτήματα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, της εργασίας και όχι της ανεργίας και των αναστολών, καθώς και του ενοικίου, η χρηματοδότηση με μη επιστρεπτέα προκαταβολή για πληρωμές όλων των υποχρεώσεων παγίων δαπανών, το «πάγωμα» αναστολής ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας σε καταστήματα εστίασης και η απαλλαγή από το δημοτικό τέλος κατάργησης κοινοχρήστων χώρων.

Στη συνεδρίαση, άλλωστε, τέθηκε και το θέμα των κοινωνικοπρονοιακών δομών των Δήμων, όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, ενώ αποφασίστηκε να ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, η εγγραφή ποσού ύψους 100 εκατ. ευρώ, σε ξεχωριστό ειδικό κωδικό στον κρατικό προϋπολογισμό, πριν ψηφιστεί από τη Βουλή, για την κάλυψη του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους του προγράμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ «ενώ υπήρχαν δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των περίπου 3.000 εργαζομένων, που επελέγησαν μέσω ΑΣΕΠ, για το Βοήθεια στο Σπίτι», από τον κρατικό προϋπολογισμό, εντούτοις αυτό δεν προχώρησε».

Η ΠΕΔ-ΚΜ εξέφρασε, τέλος, τη βαθιά θλίψη των μελών της για την αιφνίδια απώλεια του πρώην Δημάρχου Πυλαίας, Βασίλη Καρτάλη και της πρώην Προέδρου της Σχολής Τυφλών, Βάσως Σακαλή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ