Υπόθεση Novartis: Ανακαλούνται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ανακαλούνται από το αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου

Με έγγραφη αναφορά, δέκα σελίδων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής προχώρησε στην ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τις μηνύσεις είχε θέσει ο ίδιος ο αντεισαγγελέας στο αρχείο. Ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία που επιβάλλουν την εκ νέου διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Την αναφορά, κατά πληροφορίες, υπέβαλε ο κ. Αγγελής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αγγελής ταυτόχρονα απηύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά δεν υποβλήθηκε ως είθισται και δεν τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των μηνύσεων αυτών.

Η ανάκληση από τον κ. Αγγελή, θεωρείται από δικαστικές πηγές, ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

Τι ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στο έγγραφο του προς τον εισαγγελέα εφετών ζητά μεταξύ άλλων να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί (Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος) για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει. Παράλληλα ο κ. Αγγελής αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου «Ρασπούτιν» και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Αγγελής κατά τη διάρκεια της έρευνας του για τις μηνύσεις των τριών πολιτικών δεν είχε καλέσει προς εξέταση κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ τα νέα στοιχεία που τώρα επικαλείται για την ανάσυρση των μηνύσεων ήταν σε αυτόν γνωστά από μήνες, όπως προκύπτει από τις αναφορές του.

Αύριο η κατάθεση του

Ο κ. Ιωάννης Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του. Η έρευνα διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου Δημήτριο Δασούλα ως προς το σκέλος των καταγγελιών Αγγελή, ενώ για τις καταγγελίες Τουλουπάκη την έρευνα διενεργεί ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ