Φάνης Παππάς: Η ΝΔ εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας - Karfitsa.gr
Πρόσωπα

Φάνης Παππάς: Η ΝΔ εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας

Η ανυπαρξία ενός συγκροτημένου σχεδίου για τη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με την απάλειψη των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων είναι μείζονος σημασίας θέματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν, μόνο με τη βοήθεια της κεντρικής διοίκησης, τόνισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Κarfitsa, o υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης Φάνης Παπάς.

Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Υπογράμμισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μειοψηφία της παρακμής και ο κόσμος του γύρισε την πλάτη γιατί εξαπατήθηκε και η μεσαία τάξη καταστράφηκε. Ο κ. Παπάς ζήτησε από τους πολίτες και κυρίως από τους νέους να εμπιστευτούν  στις εθνικές εκλογές την πρόταση διακυβέρνησης  της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά από μια πλούσια αυτοδιοικητική διαδρομή στον Α’ και Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, είστε υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σ’ αυτήν την επιλογή;

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαι με τα κοινά. Στο χώρο της πολιτικής μόνο ουρανοκατέβατο δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει κάποιος. Υπηρέτησα με την αμέριστη εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου τον τόπο καταγωγής και κατοικίας μου, το Σοχό, ως δημοτικός σύμβουλος και μετά ως δήμαρχος, σε ηλικία 29 ετών. Το επόμενό μου βήμα ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έγινα περιφερειακός σύμβουλος με την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και με τη δική του εμπιστοσύνη έγινα αντιπεριφερειάρχης σε διαφορετικά αντικείμενα, στο περιβάλλον, στην επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη, στον αγροτικό τομέα. Θεώρησα ότι ο κύκλος μου στην αυτοδιοίκηση έκλεισε. Η απόφαση να μεταπηδήσω στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν ελήφθη χωρίς προβληματισμό. Το αντίθετο. Όμως πιστεύω πως ο χρόνος ήταν ο πλέον κατάλληλος. Η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο χρονικό ορόσημο πολιτικά. Δεν πρέπει γι’ ακόμη μια φορά να χάσει το τρένο της ανάπτυξης. Το ίδιο και η περιοχή μου, η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται την ασφαλή πορεία της Ελλάδας. Έπειτα από τέσσερα χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης, κανείς από όσους θεωρούμαστε πολιτικό προσωπικό δεν δικαιούται να απουσιάσει από τη μεγάλη μάχη για την πολιτική αλλαγή. Θα ήμουν υπόλογος απέναντι στα πιστεύω μου, στις πεποιθήσεις μου, στην προσωπική μου διαδρομή εάν δεν έκανα το βήμα να μπω στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, εάν δεν στρατευόμουν στο σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, για να δώσουμε ξανά προοπτική στους Έλληνες.

Ποιά είναι τα σοβαρότερα προβλήματα της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης;

Η ανυπαρξία ενός συγκροτημένου σχεδίου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και για την αξιοποίηση του πραγματικά σπουδαίου ανθρώπινου δυναμικού. Ξέρετε, οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, όσο και να προσπαθήσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν αίρονται χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της κεντρικής διοίκησης. Αυτή, θεωρώ, απουσιάζει επί πολλά χρόνια από τη Β’ Θεσσαλονίκης. Κι από αυτό το γεγονός απορρέουν και τα σημαντικότερα και τα περισσότερα προβλήματα της περιοχής. Μιλάμε για έναν τόπο μαγευτικό για όσους τον γνωρίζουν, με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Προφανώς και με μεγάλη ανομοιογένεια, αλλά αυτή η ποικιλία που διαθέτει, με τουριστικές περιοχές στη Βόλβη και στο δήμο Θερμαϊκού, με μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχές στο δήμο Δέλτα, στον ορεινό όγκο, στο Σοχό και στα Πετροκέρασα, όπως και στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, συνθέτει ένα μοναδικό τοπίο πολυπαραγοντικής ανάπτυξης. Σ’ αυτή την περιοχή βρίσκεται όλη η βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, αλλά και το σύνολο της αγροτικής παραγωγής της. Πρέπει, συνεπώς, να σκεφτούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε υπερτοπικά, για να λύσουμε ζητήματα, σε συγκοινωνίες, πρωτογενή τομέα, υποδομές, δημόσια υγεία, περιβάλλον. Σε αυτούς τους τομείς μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα. Κι εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος, μαζί βέβαια με την αναπτυξιακή πολιτική, ώστε να κρατήσουμε και να ενισχύσουμε τον πληθυσμό των νέων. Να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αυτό είναι το στοίχημα, διότι η αδυναμία εξεύρεσης εργασίας στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά έντονη. Σε όλα αυτά, που είναι εν πολλοίς ζητήματα κεντρικών πολιτικών, θέλω να συνεισφέρω, όχι μόνο προβάλλοντας τα προβλήματα της περιοχής, αλλά προτείνοντας λύσεις, μέσα από την εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη μια και μέσα από τη γνώση που έχω γι’ αυτό τον τόπο, που τον έχω ζήσει σε κάθε γωνιά του.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδωσε ισχυρό προβάδισμα στη ΝΔ και οδήγησε στις εθνικές εκλογές. Τι άλλαξε και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν περίμενα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να καταλάβω ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουν κάνει εδώ και πολύ καιρό. Απλώς, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να κρατηθούν στις καρέκλες και επένδυσαν σε τακτικισμούς για να θολώσουν την κρίση των πολιτών γι’ ακόμη μια φορά και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επίσπευσε κατά κάποιους μήνες κάτι που θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Αν είσαι ενεργός στην κοινωνία, βλέπεις ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια μια μειοψηφία της παρακμής. Ο κόσμος νιώθει απογοήτευση και οργή, με αιτία. Η καταστροφή της μεσαίας τάξης, η υπερφορολόγηση, ο αυτόματος πιλότος στην ανάπτυξη, τα βολέματα ημετέρων και η απώλεια της αυταπάτης του δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος», είναι λίγα; Δεν θα σου γυρίσει ο κόσμος την πλάτη; Όταν έχει και μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία είναι αναμενόμενο.

Με άλλα κριτήρια ψηφίζει ο ψηφοφόρος στην Α΄ και με άλλα στη Β΄ Θεσσαλονίκης;

Τα βασικά κριτήρια είναι για όλους τα ίδια. Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή. Προφανώς, όμως, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις. Η Α’ Θεσσαλονίκης είναι μια αμιγώς αστική περιοχή. Ένα ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα με τα προβλήματα των πολιτών να είναι σχεδόν κοινά. Στη Β’ Θεσσαλονίκης όμως υπάρχει μεγάλη ανομοιογένεια. Ο υποψήφιος οφείλει να μιλήσει στον κάτοικο κάθε περιοχής για τα ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο. Τα κριτήρια εξαιτίας αυτής της διαφοροποίησης καθορίζουν και την ψήφο κάθε πολίτη, κάθε περιοχής. Συνεπώς, πρέπει να υπάρχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων και συγκεκριμένη πρόταση επίλυσής τους. Γι’ αυτό μας ψηφίζουν οι πολίτες εξάλλου.

Πώς θα πείσετε τους νέους ανθρώπους να σας εμπιστευτούν;

Κατ’ αρχήν είμαι κι εγώ –ακόμη– νέος. Θέλω πρωτίστως οι νέοι ψηφοφόροι να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία και την πρότασή της για τη διακυβέρνηση του τόπου. Θα συνιστούσα σε όλους να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να μάθουν τι προτείνει για τους νέους η ΝΔ στο κυβερνητικό της πρόγραμμα, που είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο. Εκεί θα βρουν τις απαντήσεις στις αγωνίες τους, στην προοπτική τους. Από εκεί και πέρα σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι είμαι μια νέα υποψηφιότητα για τη Βουλή, που και ηλικιακά είμαι κοντά στους νέους και επίσης έχω τις δικές μου ιδέες για τις ανάγκες τους. Θα τους προσεγγίσω, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, με ευθύτητα και με σαφήνεια, καταθέτοντάς τους τι θα κάνω ως βουλευτής γι’ αυτούς εφόσον με επιλέξουν. Τίμια, απλά και καθαρά. Η νεολαία αυτή τη γλώσσα μιλάει. Πέρα από μηχανισμούς, πέρα από συνθήματα, πέρα από αδιέξοδες υποσχέσεις, πέρα από φρούδες ελπίδες. Όλα αυτά έστειλαν μεγάλο μέρος των νέων στο εξωτερικό, στέρησαν και στερούν από την Ελλάδα το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας. Σ’ αυτό η ΝΔ θα βάλει οριστικό τέλος. Από το brain drain γυρνάμε στο brain gain.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ