ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου, το Φεστιβάλ της Βενετίας ή αλλιώς Mostra Internazionale d’ Arte Cinematografica di Venezia, γιορτάζει φέτος 75 χρόνια και φιλοξενεί παγκόσμιες πρεμιέρες με ενδιαφέρουσες ταινίες.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, The Favourite, με τις Olivia Colman, Rachel Weisz και Emma Delves, το σενάριο της οποίας υπογράφουν η Deborah Davis και Tony McNamara.

Η υπόθεση πιο συγκεκριμένα ακολουθεί τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στην εύθραυστη Βασίλισσα Αν και δύο ξαδέρφες της, που ανταγωνίζονται μέχρι τέλους για την εύνοιά της και είναι τοποθετημένο χρονικά στις αρχές του 18ου αιώνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία του Λάνθιμου με την Olivia Colman και Rachel Weisz, αφού υπήρξαν μαζί και στην ταινία «Αστακός». Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά τον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού», τον «Αστακό» και τον «Κυνόδοντα» διεκδικεί με το «The Favourite» τον Χρυσό Λέοντα και σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι αρκετά πιθανό να τον κερδίσει.

Ο Χρυσός Λέοντας, που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ είναι το πιο σημαντικό βραβείο της διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στο ιστορικό Palazzo del Cinema di Venezia και ρίχνει αυλαία στις 8 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε