, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance: Αποκαλύψεις για την εκμετάλλευση παιδιών από τον Michael Jackson

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance κάνει πρεμιέρα ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson , το «Leaving Neverland» το οποίο αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση παιδιών από τον βασιλιά της ποπ.

Ο τραγουδιστής είχε αντιμετωπίσει αρκετές κατηγορίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του από τους άντρες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στενά, συμπεριλαμβανομένου του χορογράφου Wade Robson. Ο Αυστραλός χορογράφος κατέθεσε αγωγή εναντίον του «Michael Jackson Estate» το 2016, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενος ότι υπέστη επί επτά χρόνια κακοποίηση από τον καλλιτέχνη.

Ο Wade ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από τον τραγουδιστή από την ηλικία των επτά έως και τα 14 του έτη. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επίσης στοιχεία και μαρτυρίες του James Safechuck, ενός ακόμη άντρα που ισχυρίζεται πως ήταν θύμα του Jackson, όταν ήταν δέκα ετών. Εκτός από τους δύο άνδρες, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τις οικογένειες και τους φίλους τους, προβάλλοντας έντονα πόσο υπέφεραν τα φερόμενα θύματα.

Σε απάντηση των πιέσεων που έλαβε το Sundance για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι το «Leaving Neverland» δεν θα αποσυρθεί από το πρόγραμμα του φεστιβάλ. «Το Sundance Institute υποστηρίζει τους καλλιτέχνες και τους δίνει τη δυνατότητα να λένε τολμηρές, ανεξάρτητες ιστορίες, ιστορίες για θέματα προκλητικά. Ας κρίνουν μόνοι τους οι θεατές» αναφέρει το επιτελείο του φεστιβάλ λίγο πριν την πρεμιέρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.