Φινλανδία: Σάνα Μάριν, η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Φινλανδία: Σάνα Μάριν, η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο

Η Σάνα Μάριν, η 34χρονη υπουργός Μεταφορών, επελέγη από τους Φινλανδούς Σοσιαλδημοκράτες να ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, γεγονός που την καθιστά τη νεότερη πρωθυπουργό παγκοσμίως.

Η Σάνα Μάριν θα ορκιστεί εντός της εβδομάδας. Ο διορισμός της πραγματοποιείται μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε, επίσης του  Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.

Όταν θα αναλάβει και επισήμως καθήκοντα, η Μάριν θα είναι ο νεότερη  πρωθυπουργός του κόσμου. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν είναι 39 ετών, ενώ ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ολέξι Χονκαρούκ είναι 35 ετών.

Η ίδια η Μάριν ωστόσο δεν στέκεται στην ηλικία της. «Δεν σκέφτηκα ποτέ την ηλικία ή το φύλο μου, σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους μπήκα στην πολιτική και τα πράγματα για τα οποία κερδίσαμε εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος», απάντησε σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Η Μάριν θα είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Φινλδανδία και επικεφαλής της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας ηγούνται αποκλειστικά γυναίκες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ