Φυλάκιση 4 χρόνων για το φοβερό τροχαίο στο δημαρχείο - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Φυλάκιση 4 χρόνων για το φοβερό τροχαίο στο δημαρχείο

Φυλάκιση 4 ετών και δύο μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 70χρονο Τσέχο οδηγό ΙΧ., ο οποίος με φονικό ελιγμό που έκανε τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου 2017 στην οδό Β. Γεωργίου, μπροστά από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης έστειλε στον θάνατο έναν 22χρονο, έναν 51χρονο και τον 28χρονο γιο του που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σοβαρά τραυματίστηκε μία 18χρονη επιβάτισσα της μίας μοτοσικλέτας. Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του ηλικιωμένου οδηγού με την προϋπόθεση της αφαίρεσης της άδειας οδήγησής του για έναν χρόνο και της εποπτείας από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ο 70χρονος δεν εμφανίστηκε πάντως καθόλου στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. «Σκότωσε τα παιδιά μας ο κύριος αυτός με το έτσι θέλω», κατέθεσε ο πατέρας του 22χρονου δικυκλιστή. «Δεν γύρισε καν να κοιτάξει στον καθρέφτη εάν έρχεται κάποιος. Ήθελε να στρίψει αριστερά από τη μεσαία λωρίδα χωρία να ελέγξει», συμπλήρωσε. Αυτόπτης μάρτυρας, εργάτης σε διαγραμμίσεις δρόμων είπε πως είδε όλο το σκηνικό από την εκκίνηση των δύο μηχανών από τον προηγούμενο φωτεινό σηματοδότη, μέχρι τη σύγκρουση. «Είδα τη μία μηχανή να πετάγεται ψηλά. Ξαφνικά το αυτοκίνητο έστριψε. Έκανε λάθος, δεν ξέρω», ανέφερε. Πάντως άφησε υπόνοιες πως ενδεχομένως οι δύο μοτοσικλέτες να έκαναν κόντρα, υπόνοια που προκάλεσε της αντίδραση της πολιτικής αγωγής. «Ο πατέρας με τον γιο του πήγαιναν στον φούρνο για να δουλέψουν, ο νεαρός πήγαινε σπίτι του χωρίς να έχει πιει σταγόνα και έχοντας την κοπέλα του, δεν ισχύει αυτό», τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρέας Ταγαράκης.

Το δικαστήριο δεχόμενο την πρόταση της εισαγγελέα τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια. «έκανε απότομο ελιγμό στον δρόμο χωρίς να ελέγξει», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ