Φυλάκιση 5 χρόνων στον Μ. Καραμπέρη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Φυλάκιση 5 χρόνων στον Μ. Καραμπέρη

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε τελικά ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης για τις τοκογλυφίες και εκβιάσεις για τις οποίες συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2012 στη γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης των 10 χρόνων κάθειρξης που είχε επιβάλει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το ίδιο δικαστήριο μείωσε την ποινή του κάνοντας δεκτή την προσφυγή του και απαλλάσσοντάς τον για μία εκβίαση, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στο δικαστήριο σήμερα Τρίτη ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αρνήθηκε ότι εκβίασε ποτέ ένα από τα θύματα που αρχικά είχαν καταγγείλει τον 65χρονο. Αυτό επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του και ο δικηγόρος του θύματος λέγοντας ότι ο πελάτης του ανασκεύασε και πως σήμερα βρίσκεται στη Ρουμανία. «Πιστεύω ότι τα είπε επειδή πιέστηκε στην αστυνομία. Του είπε υπέγραψε αυτό και θα μείνεις ελεύθερος και έτσι έγινε. Εγώ δεν τον απείλησα ποτέ. Μία εξυπηρέτηση του έκανα και αυτό ήταν», ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των συλλήψεων είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, όταν η ασφάλεια ύστερα από έξι μήνες ερευνών και παρακολουθήσεων τηλεφώνων, οδήγησε 53 άτομα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενα για εκβιάσεις και τοκογλυφίες. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ένα στέλεχος Τράπεζας και ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένα στέλεχος του τότε ΣΔΟΕ, δικηγόροι, αστυνομικοί, ένας εφοριακός, οι περισσότεροι εκ των οποίων απηλλάγησαν στα δικαστήρια. Ο Μ. Καραμπέρης κατηγορήθηκε ως επικεφαλής μίας από τις τέσσερις ομάδες τοκογλυφιών και εκβιάσεων που είχαν αποκαλυφτεί την περίοδο εκείνη και όλες οι υποθέσεις οδηγήθηκαν στα δικαστικά ακροατήρια και θεωρήθηκε ότι είχαν συνδέσεις μεταξύ τους σε τοκογλυφικές υποθέσεις.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ