Φ. Παπάς: Οι μεταρρυθμίσεις είναι η αιχμή του δόρατος της πολιτικής της ΝΔ - Karfitsa.gr
Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Φ. Παπάς: Οι μεταρρυθμίσεις είναι η αιχμή του δόρατος της πολιτικής της ΝΔ

Πρόσκληση στους αναποφάσιστους  ψηφοφόρους, απηύθυνε μέσα από τη συνέντευξη του στην εφημερίδα Karfitsa ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Β΄ περιφέρειας  Θεσσαλονίκης, Φάνης Παπάς , τονίζοντας τα εξής: «Ας γίνουν μέρος της νέας σελίδας που ανοίγει από τις 7 Ιουλίου για την Ελλάδα και δεν θα το μετανιώσουν. Ας έρθουν μαζί μας, ας μας εμπιστευτούν κι ας συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια να ανατάξουμε τη χώρα».

Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Οι πολίτες στη Β΄ περιφέρεια εμπιστεύονται την πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας;

Ναι. Αυτή είναι η διαφορά μας με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ότι εμάς μπορούν να μας εμπιστευτούν οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης, διότι εμείς τους έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο, συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομία των νοικοκυριών, συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Ειδικά στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου είμαι υποψήφιος, είχα την ευκαιρία στις πολλές ανοιχτές εκδηλώσεις – συζητήσεις που διοργάνωσα προεκλογικά να αναλύσω το πρόγραμμα της ΝΔ, τόσο τομεακά, όσο και με βάση τα τοπικά ζητήματα. Πώς δηλαδή εμείς ως κυβέρνηση, με την εμπιστοσύνη και την ισχυρή εντολή που θα μας δώσουν, θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματά τους. Εμείς εξάλλου, είπαμε πάντα την αλήθεια και για το τι μπορούμε και για το τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά με ειλικρίνεια και αυτό είναι το πλεονέκτημα, που αναγνώρισε ο ελληνικός λαός στις κάλπες των ευρωεκλογών και θα το αναγνωρίσει και στις 7 Ιουλίου.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία  να κερδίσει τους αναποφάσιστους;

Η μάχη που δίνουμε βασίζεται σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ως απόρροια ενός εξαντλητικού δημόσιου διαλόγου. Όλο αυτό το διάστημα, που τα ηνία της παράταξης τα κρατά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμείς φροντίσαμε να μιλήσουμε με όλους τους Έλληνες που διαψεύστηκαν από τα ψέματα του κ. Τσίπρα, αλλά από την άλλη ήταν επιφυλακτικοί και απέναντι στη δική μας πρόταση. Μιλήσαμε με τους πολίτες, που δηλώνουν αναποφάσιστοι. Χωρίς παρωπίδες, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς δογματισμούς. Ανθρώπινα, με επιχειρήματα, με ιδέες, με την πολιτική μας πρόταση. Υιοθετήσαμε δικές τους προτάσεις, καταθέσαμε δημοσίως το σχέδιό μας, πείσαμε ότι είναι κοστολογημένο και άρα άμεσα εφαρμόσιμο. Και την αλήθεια μας τη βλέπουν πλέον όλοι. Αν ορισμένοι είναι ακόμη αναποφάσιστοι απέναντι στην πολιτική αλλαγή θα τους πω το εξής: Ας γίνουν μέρος της νέας σελίδας που ανοίγει από τις 7 Ιουλίου για την Ελλάδα και δεν θα το μετανιώσουν. Ας έρθουν μαζί μας, ας μας εμπιστευτούν κι ας συνδράμουν τη μεγάλη προσπάθεια να ανατάξουμε τη χώρα.

Αυτοδυναμία  της Νέας Δημοκρατίας ή εκλογικές περιπέτειες;

Ακριβώς αυτό είναι το διακύβευμα των φετινών εθνικών εκλογών. Εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή και αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, προκειμένου να εφαρμόσουμε πλήρως και χωρίς εκπτώσεις το πρόγραμμά μας. Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει αυτή την ευκαιρία στη χώρα μας. Για πραγματική πολιτική αλλαγή κι όχι για μεσοβέζικες λύσεις. Σε άλλη περίπτωση η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, σε επώδυνους συμβιβασμούς, σε αδυναμία για την αναγκαία στροφή στην κατεύθυνση της βιώσιμης, σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης για όλους.

Επηρεάστηκε η τουριστική κίνηση στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης λόγω εκλογών;

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι θετικά. Είναι νωρίς για να κρίνω εάν υπήρξε κάποια επίπτωση, πάντως κι αν υπήρξε δεν είναι δραματική. Ωστόσο, είναι προφανές ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου και μάλιστα αιχμής, καλό είναι η χώρα να μην εκλογολογεί και να μην είναι σε πολιτική ρευστότητα. Πρωταγωνιστής στη Β’ Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι είναι ο τουρισμός, που αποτελεί βασικό αναπτυξιακό μας πυλώνα. Καλό είναι να τον προστατεύουμε με κάθε τρόπο.

Με ποια μέτρα το κόμμα σας θα στηρίξει τη γεωργία και την κτηνοτροφία;

Με μείωση της  υπερφορολόγησης, με κίνητρα για επενδύσεις, με ανάπτυξη του αγροτικού επιχειρείν, με επανεξέταση του ΦΠΑ, με μείωση του κόστους παραγωγής και των αγροτικών ασφαλιστικών εισφορών, με πλήρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων, με ταχύτερη καταβολή αποζημιώσεων και ενισχύσεων, με ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και με εξέταση για εφαρμογή του αγροτικού πετρελαίου.

Πώς μπορεί το κράτος να γίνει πιο σύγχρονο, χωρίς το «βραχνά» της γραφειοκρατίας;

Με μεταρρυθμίσεις. Με αυτές συνέδεσε το όνομά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτές είναι η αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ. Η απλούστευση των διαδικασιών, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι one stop shop υπηρεσίες είναι κεκτημένο του δημόσιου τομέα παγκοσμίως. Θλιβερή εξαίρεση η Ελλάδα. Καιρός να το αλλάξουμε!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ