Χαλκιδική: Έχασε τη ζωή του περιμένοντας το ασθενοφόρο - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Χαλκιδική: Έχασε τη ζωή του περιμένοντας το ασθενοφόρο

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποκαλύπτονται οι υγειονομικές ελλείψεις που παρατηρούνται και φέτος στη Χαλκιδική, παρ’ ότι ο τουρισμός είναι αισθητά  μειωμένος λόγω της πανδημίας. Ένας 65χρονος έχασε τις αισθήσεις του ενώ έτρωγε μαζί με την οικογένειά του στην Τορώνη και τελικά πέθανε. Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή και τον παρέλαβε 45 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με μάρτυρες και μάλιστα  όλον αυτόν τον χρόνο έγιναν προσπάθειες ανάνηψής του από λουόμενους, ιδιώτες γιατρούς, ενώ βρέθηκε μέχρι και απινιδωτής σε γειτονικό χωριό.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι σε ταβέρνα της Τορώνης,  όπου ο άτυχος 65χρονος έτρωγε μετά το πρωινό μπάνιο με την οικογένειά του, χωρίς να αισθανθεί κάποια αδιαθεσία, όπως έλεγαν  οι δικοί του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος και λιποθύμησε. Από την ώρα εκείνη, όπως περιέγραψαν μάρτυρες στην karfitsa.gr κλήθηκε ασθενοφόρο και άρχισε ένας αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή. Στην αρχή τουρίστες του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ακολούθησε ένας ναυαγοσώστης και μετά κινητοποιήθηκαν γιατροί οι οποίοι έκαναν διακοπές στην περιοχή. «Ο ένας μετά τον άλλον του έκαναν τεχνητή αναπνοή και το ασθενοφόρο δεν έφτανε»», περιέγραψαν οι μάρτυρες.

Ενδεικτικό είναι ότι αναζητήθηκε απινιδιωτής, στην Τορώνη δεν υπήρχε πουθενά και κάτοικος έσπευσε στο γειτονικό Καλαμίτσι, όπου βρέθηκε και τον μετέφερε. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν τον απινιδωτή για να επαναφέρουν τον 65χρονο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και όλη αυτή την ώρα το ασθενοφόρο που είχε ξεκινήσει από τον Άγιο Νικόλαο δεν είχε φτάσει ακόμη. Τελικά όταν παρελήφθη ο άτυχος 65χρονος από το πλήρωμα του ασθενοφόρου ήταν αργά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ