Χαλκιδική: "Μάχη" με τα σκουπίδια στην Καλλικράτεια - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Ροή

Χαλκιδική: «Μάχη» με τα σκουπίδια στην Καλλικράτεια

Εν αναμονή της ανάληψης καθηκόντων από τον νέο ανάδοχο που αναλαμβάνει την καθαριότητα είναι ο Δήμος Ν. Προποντίδας, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ν. Προποντίδας είχε παραχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας σε 3 ιδιώτες εργολάβους, η σύμβαση των οποίων έληξε στις 17 Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά συνέχισαν την αποκομιδή, αναμένοντας ανανέωση της σύμβασης, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα τελικά να αποχωρήσουν στις 2 Ιουλίου, αποσύροντας τους κάδους που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι.

Έκτοτε ανέλαβαν τα συνεργεία του Δήμου την αποκομιδή των σκουπιδιών, με κατοίκους να εκφράζουν φόβους μήπως τελικά δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των απορριμμάτων της Καλλικράτειας, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ανακοίνωσε ότι «έχει υπογραφεί σύμβαση με νέο ανάδοχο, που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα της Ν. Καλλικράτειας, ωστόσο αναμένεται η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για να ξεκινήσει».

Όπως τόνισε ο κ. Καρράς, μετά την αποχώρηση των προηγούμενων αναδόχων ο Δήμος Ν. Προποντίδας ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων με το δικό του στόλο και προσωπικό (μόνιμο και εποχιακό) ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην περιοχή. Παράλληλα ανέφερε ότι ο Δήμος προχώρησε στην αντικατάσταση των κάδων απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η αποκομιδή γίνεται καθημερινά, όλες τις ημέρες την εβδομάδας, καθώς και το Σαββατοκύριακο και δεύτερη αποκομιδή το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να μην συσσωρεύονται σκουπίδια στους κάδους.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ