Χαμόγελο του Παιδιού: Προληπτικές εξετάσεις σε 6500 παιδιά από Ελλάδα και Βουλγαρία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Χαμόγελο του Παιδιού: Προληπτικές εξετάσεις σε 6500 παιδιά από Ελλάδα και Βουλγαρία

Σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται παιδιά από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστούν περίπου 6.500 παιδιά στην Κομοτηνή και σε παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας (Σαντάσκι, Μπλαγκόεβγκραντ), σχεδόν 3.250 παιδιά σε κάθε χώρα.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθούν από αρχές Μαρτίου έως αρχές Ιουνίου στην Κομοτηνή. Στην περιοχή θα βρίσκεται η κινητή μονάδα «Ιπποκράτης» όπως και οι άλλες δύο κινητές μονάδες του Οργανισμού.

«Πιστεύω ότι με την πραγματική έρευνα που γίνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, θα δούμε παιδιά, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακά νοσήματα», τόνισε σε εκδήλωση ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

“Στη Βουλγαρία έχουν ήδη εξεταστεί 2500 παιδιά, επτά έως 14 χρόνων, πολλά από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν οδοντιατρικά, ορθοπαιδικά και οφθαλμολογικά προβλήματα” ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του οργανισμού “Centre Nadja” στο Σαντάνσκι, Rossanka Venelinova.

Το έργο, «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II – INTERSYC II», είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την αγορά κινητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών. Το έργο εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διάσωσης για επαγγελματίες και εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ