Χατζηδάκης: Απελευθερώνουμε τη ΔΕΗ από τον "ζουρλομανδύα" του νόμου για τις ΔΕΚΟ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Χατζηδάκης: Απελευθερώνουμε τη ΔΕΗ από τον “ζουρλομανδύα” του νόμου για τις ΔΕΚΟ

Η ΔΕΗ θα πάψει να υπάγεται στον νόμο για τις ΔΕΚΟ είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ενώ συγχρόνως ανακοίνωσε και πρόγραμμα στοχευμένων εθελούσιων εξόδων στην εταιρεία.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ«Θα φέρουμε νόμο που θα απελευθερώνει τη ΔΕΗ από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ. Χρειάζονται 2,5 χρόνια για προσλήψεις είναι τρέλα αυτό».

Εν συνεχεία τόνισε πως, την άλλη εβδομάδα αναμένουμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της Ernst & Young για τη ΔΕΗ, και σε αυτή ελπίζω πως θα αποτυπώνεται η προσπάθεια για την ανάταξη της εταιρείας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες θα ξεκινήσουν να κλείνουν πριν από το τέλος του α’ εξαμήνου του 2020, ενώ χαρακτήρισε ντροπή το μερίδιο 3% της αγοράς που κατέχει στις ΑΠΕ η ΔΕΗ. Παράλληλα, θα προχωρήσουν η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Υπάρχει απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Δίκτυα και ΔΕΠΑ Εμπορία» πρόσθεσε, αναγγέλλοντας σχετικό νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΗ που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου.

Για τη λεγόμενη σκευωρία της Novartis και τη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, ο υπουργός σημείωσε ότι «επελέγη μια μέθοδος για να μη δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου, γιατί δε θέλαμε να κρατούμε αυτό το θέμα 2 – 3 χρόνια ανοιχτό… Θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ