Χρηματοδοτικό πακέτο σε 12 νέους δήμους ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Χρηματοδοτικό πακέτο σε 12 νέους δήμους ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε χρηματοδοτικό πακέτο 19 εκατ. ευρώ σε 12 νέους δήμους. Όπως ανέφερε η χρηματοδότηση των νέων δήμων θα ενταχθεί στην παράταση του προγράμματος «Φιλόδημος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει έμπρακτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπογράψαμε σήμερα την απόφαση, με την οποία δίδουμε 19 εκατ. ευρώ στους 12 νέους δήμους που δημιουργήθηκαν με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και δυστυχώς είχαν αφεθεί αβοήθητοι. Με αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις νέες υποδομές και τον διοικητικό μηχανισμό για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες τους και να λειτουργήσουν κανονικά».

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε και τη συνέχιση όλων των προγραμμάτων που είναι ανοιχτά από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να διευκολυνθούν όλοι οι δήμοι σε τομείς όπως οι υποδομές, η ύδρευση και κοινωνικές παρεμβάσεις.

«Τέλος, και αυτό είναι μια πολύ σημαντική προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και με όλους τους δημάρχους που εξελέγησαν, προετοιμάζουμε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών, το οποίο θα ανακοινώσουμε στην αρχή της νέας χρονιάς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ