Χριστουγεννιάτικες ευχές γεμάτες αισιοδοξία κι ελπίδα - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικες ευχές γεμάτες αισιοδοξία κι ελπίδα

Τα Χριστούγεννα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι  οι γιορτές που με ανακούφιση βίωσαν τα παιδιά, τα οποία βρήκαν εκεί ξανά τη θαλπωρή που είχαν χάσει όταν αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Η θλίψη και η μελαγχολία «πέταξε» από τις ψυχές τους και στη θέση τους φώλιασε η χαρά, η ασφάλεια και η αγάπη! Πέντε παιδιά –αγόρια και κορίτσια– που πέρασαν τα τρυφερά παιδικά τους χρόνια στην αγκαλιά του «Χαμόγελου», μοιράζονται μέσα από την Karfitsa την ιστορία τους και δίνουν σε όλο τον κόσμο χριστουγεννιάτικες ευχές γεμάτες αισιοδοξία κι ελπίδα!

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, που λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα είχε ο ίδιος απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.  Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και μέχρι σήμερα το «Χαµόγελο του Παιδιού» έχει σταθεί στο πλευρό 1.480.003 παιδιών και των οικογενειών τους. Στις 3 τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης (1056, 116000, 116111) δέχτηκε 3.695.762 κλήσεις. Μέχρι σήμερα βοήθησαν τη λειτουργία του περισσότεροι από 15.000 χορηγοί ενώ εργάστηκαν εθελοντικά περισσότεροι από 9.500 εθελοντές.

Άννα, 23 ετών

Η Άννα μεγάλωσε στο σπίτι στο Μαρούσι από 5 ετών με τον αδερφό της, γιατί αντιμετώπιζε δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις. Σήμερα είναι 23 ετών. Στο «Χαμόγελο» ήταν υπόδειγμα και βοηθούσε τα άλλα παιδιά, ενώ παράλληλα ήταν πολύ καλή μαθήτρια. Πέρασε στις πανελλήνιες στην κοινωνική εργασία, καθώς της άρεσε να ασχολείται με παιδιά και για αυτό επέλεξε αυτό το επάγγελμα. Σήμερα ζει μόνη της σε ένα  διαμέρισμα που της παραχώρησε μια εθελόντρια του «Χαμόγελου», που την αγαπάει και την φροντίζει από 6 ετών. Με τη συγκεκριμένη εθελόντρια έχει αναπτύξει γερές και σταθερές σχέσεις αγάπης. Παράλληλα με τις σπουδές της, δουλεύει σε εργασία που φρόντισε ο Οργανισμός να της βρει και είναι πρώτη στη Σχολή της. «Αυτές τις άγιες ημέρες οι αναμνήσεις είναι πιο έντονες. Εύχομαι όλα τα παιδιά να νιώσουν αγάπη για να χαμογελούν. Το ‘’Χαμόγελο’’ για μένα είναι οικογένεια. Όπως μία οικογένεια φροντίζει το παιδί της από τη στιγμή που θα γεννηθεί, έτσι συνέβη και με μένα. Το ‘’Χαμόγελο’’ ήταν και είναι κοντά μου. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους»!

Βάσω, 24 ετών

Η Βάσω μεγάλωσε στο σπίτι στον Καρέα από 2,5 ετών. Ήρθε με τα άλλα 6 αδέρφια της γιατί αντιμετώπιζε δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις. Σήμερα είναι 24 ετών. Ως παιδί ήταν έντονος χαρακτήρας, αγαπητό και δίκαιο. Μέσα στο σπίτι την αποκαλούσαν «δικηγόρο», διότι υπερασπίζονταν όλα τα παιδιά. Στο λόγο ήταν καταπληκτική, πάντα έχει επιχειρήματα και αυτοπεποίθηση και είναι πάρα πολύ δυναμική. Έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εγκατέλειψε όμως τις σπουδές της και ξεκίνησε να δουλεύει στην Αθήνα. Κατάφερε να κερδίζει χρήματα μόνη της. Πρόσφατα αποφάσισε ότι θέλει ξανά να σπουδάσει και άρχισε σπουδές στο μάρκετινγκ, όπου το «Χαμόγελο» της βρήκε χορηγία στις σπουδές της. Μάλιστα, αποφάσισε να πάρει τον μικρότερο αδερφό της στο σπίτι της, καθώς  δήλωσε ότι θέλει να αναλάβει να τον μεγαλώσει. «Οι πρώτες αναμνήσεις μου από τα Χριστούγεννα είναι στο σπίτι του ‘’Χαμόγελου’’, όπου μαζί με τα αδέλφια μου και τα υπόλοιπα παιδιά φτιάχναμε τσουρέκια, γλυκά, λέγαμε τα κάλαντα, στολίζαμε το δέντρο και περιμέναμε με ανυπομονησία τον Άγιο Βασίλη. Χαίρομαι που είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω έναν άλλο κόσμο και για τις δυνατότητες που μπορώ να έχω για να δημιουργήσω ένα καλύτερο αύριο για μένα. Καλές γιορτές σε όλους!»

Γιώργος, 24 ετών

Ο Γιώργος ήρθε στο «Χαμόγελο» με τον αδερφό του Άγγελο το 2005. Ήταν και παραμένουν δύο εξαιρετικά παιδιά, συγκροτημένα, ευγενικά και πάρα πολύ δεμένα μεταξύ τους. Αρχικά στο σπίτι του «Χαμόγελου» στη Νίκαια και μετέπειτα στο Μοσχάτο, ο Γιώργος ανέπτυξε ουσιαστικές σχέσεις ζωής με τα παιδιά και τους ανθρώπους που ήταν και παραμένουν δίπλα του. Πάντα καλός μαθητής, πέρασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό του. Σήμερα ο Γιώργος ζει με τον αδερφό του. «Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και χαρά. Ευχαριστώ το ‘’Χαμόγελο’’ που με βοήθησε να ωριμάσω και με δίδαξε υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  περιμένουμε με ανυπομονησία τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σπιτιού όπου μεγαλώσαμε».

Μελίνα, 21 ετών

Η Μελίνα με τα τρία αδέρφια της, ήρθαν στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελου» το 2005 σε ηλικίες 8, 9, 7 και 5 ετών αντίστοιχα. Μετά το σχολείο ερχόταν στο Σπίτι όπου μελετούσε, έτρωγε, παρακολουθούσε εξωσχολικές δραστηριότητες και το βράδυ με τα αδέρφια της επέστρεφε στην οικογένειά τους. Τα χρόνια πέρασαν, το «Χαμόγελο» συνέχισε να στηρίζει τα παιδιά και την οικογένειά τους και σήμερα η Μελίνα, 21 ετών, σπουδάζει στο ΤΕΙ Αθηνών. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, δυνατό και αποφασισμένο να έχει μία υπέροχη ζωή. Δίπλα της έχει πάντα το «Χαμόγελο».  «Εύχομαι σε όλους αυτές τις χριστουγεννιάτικες ημέρες να έχουν τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονται, όπως και εμείς με τα αδέρφια μου είχαμε μέσα στο σπίτι του ‘’Χαμόγελου’’. Στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας απέκτησα μία δεύτερη οικογένεια. Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Μαρία, 30 ετών

Η Μαρία ζούσε έναν εφιάλτη, είχε τη δύναμη όμως μόλις 8 ετών, να πάρει τον αδερφό της και να το σκάσουν από το σπίτι για να σωθούν. Μπήκανε σε ένα καράβι με άγνωστο προορισμό. Ο καπετάνιος κάλεσε το «Χαμόγελο» ζητώντας βοήθεια και κατευθύνσεις και τα παιδιά βρέθηκαν σε ένα από τα σπίτια του «Χαμόγελου». Ασφαλή πλέον, σχεδίασαν τη ζωή και το μέλλον τους. Σήμερα έχουν μεγαλώσει, έχουν σπουδάσει. Η Μαρία είναι πλέον μαμά με ένα υπέροχο παιδί, ικανή να το μεγαλώσει με αγάπη και αξιοπρέπεια και φυσικά πάντα με την οικογένειά της από το «Χαμόγελο» δίπλα της. «Χαίρομαι που το ‘’Χαμόγελο’’ μου έδωσε τη δυνατότητα να νιώσω την πραγματική σημασία των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη. Αγκαλιάζοντάς με, με στοργή και ζεστασιά, ένιωσα ασφάλεια. Ελπίζω και προσδοκώ  σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου. Καλές και χαρούμενες γιορτές!»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ