, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Χριστουγεννιάτικο στολισμό σε κάθε γειτονιά και στα νοσοκομεία σχεδιάζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στον χριστουγέννιατικο στολισμό της πόλης, ο οποίος άρχισε να τοποθετείται σήμερα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας πως στόχος είναι «μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής».
«Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Να μην υποκύψουμε στον φόβο, να μην μας παραλύσει η αγωνία. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης -με σύνεση και λογική- αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.
«Στη γιορτινή Θεσσαλονίκη θα κυριαρχούν δέντρα και φάτνες σε κάθε δημοτική κοινότητα, ενώ στολισμός έχει προβλεφθεί και για τα νοσοκομεία της πόλης, εκεί που γιατροί και νοσηλευτές αλλα και ασθενείς δίνουν αγώνα», ανέφερε, σημειώνοντας πως θα αξιοποιηθεί παράλληλα όλος ο διάκοσμος που υπάρχει στις αποθήκες και φωτίζοντας την πόλη σε όσα περισσότερα σημεία είναι δυνατό.
Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα και φέτος ο στολισμός θα αποκτηθεί μέσω χορηγιών και θα περιέλθει στην κυριότητα του δήμου, αποκτώντας χαρακτήρα περιουσιακού στοιχείου. «Τα επόμενα χρόνια θα προστίθεται επιπλέον στολισμός, ώστε πολύ σύντομα η Θεσσαλονίκη να μπορεί να κοιτά στα μάτια πόλεις με παράδοση χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και με στόχο να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός», τόνισε.
Πέραν του στολισμού, ο δεύτερος άξονας αφορά τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Συγκεκριμένα, ο δήμος κατά την εορταστική περίοδο θα διαθέσει σε πολίτες που προέρχονται από ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες περίπου 5.500 κουτιά με είδη διατροφής, βιβλία, παιχνίδια, κτλ.
Ακόμη, θα διανεμηθούν ημερήσια γεύματα σε άστεγους και άτομα που έχουν ανάγκη. Ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα γίνεται καθημερινή εξόρμηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών του Δήμου, ώστε να προσφέρονται τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις δομές του δήμου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην στήριξη των τοπικών καλλιτεχνών μέσα από την ψηφιακή διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων.
Τέλος, όπως σημείωσε θα υποστηριχθούν οι δομές υγείας της πόλης με την προμήθεια μέσω χορηγιών απαραίτητου υγειονομικού υλικού.
φωτο αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.