Χρυσοθήρες με… αστέρια στα δίχτυα των αδιάφθορων - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Κοινωνία

Χρυσοθήρες με… αστέρια στα δίχτυα των αδιάφθορων

Περισσότεροι από 60… κατηγορούμενοι εμπλέκονται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδα στη γιγαντιαία επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος χρυσοθήρων, μεταξύ των οποίων είναι και υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και χαμηλόβαθμοι συνάδελφοί του, που υπηρετούν σε αστυνομική διεύθυνση της βόρειας Ελλάδας.

Του Κώστα Καντούρη

Πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν ήδη περισσότερες από δέκα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων  και ένστολοι.

Η υπόθεση ερευνάται εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων στη Βόρεια Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας. Ενδεικτικό είναι ότι τη σημερινή επιχείρηση συλλήψεων συντόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο διοικητής της υπηρεσίας υποστράτηγος Ηλίας Κοσσυβάκης, ενώ τον γενικό συντονισμό όλων των ερευνών είχε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αδιάφθοροι είχαν εντοπίσει κινήσεις ομάδων χρυσοθήρων και παρακολούθησαν πολλές απ’ αυτές. Δικαστικές πηγές έλεγαν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται παράνομες ανασκαφές μέχρι και σε αρχαιολογικούς χώρους, με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων που έχουν  περιληφθεί στην ογκώδη δικογραφία. Έτσι έφτασαν και σε υψηλόβαθμο αξιωματικό, ο οποίος έπεσε στα δίχτυα των συναδέλφων του στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Μάλιστα εμπλέκονται και άλλοι ένστολοι, χωρίς να είναι γνωστές περαιτέρω πληροφορίες. Πηγές έλεγαν  πως στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία με συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους, όπως και άλλο υλικό που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή τους σε παράνομες ανασκαφές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ