Χρυσοχοΐδης: Θεωρίες συνομωσίας ότι θα εμποδίζονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ - Karfitsa.gr
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Θεωρίες συνομωσίας ότι θα εμποδίζονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ

«Θεωρίες συνομωσίας της αντιπολίτευσης που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τις αναφορές ότι θα εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ να καλύπτουν διαδηλώσεις.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις ενώσεις δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και οπερατέρ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανασκεύασε και εξήγησε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μέτρο του αξιωματικού συνδέσμου που καθιερώνεται, θα άφορα τις περιπτώσεις που οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα ζητούν αστυνομική προστασία όταν εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα.

Με βάση το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, η αστυνομία θα λειτουργεί με τη χρήση καμερών, κάτι που θα ανακοινώνεται από την αρχή στους διαδηλωτές.

Εμπόδια- Νερό- Λογοδοσία

Επίσης θα υπάρχει κλιμάκωση στη χρήση μεσών τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Σε πρώτη φάση, εξήγησε ο υπουργός, θα υπάρχουν εμπόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, μετά κλιμακούμενη χρήση μέτρων όπως το νερό, υπάρχει διαμεσολάβηση, και υπάρχει η νέα ομάδα ΟΔΟΣ, μια ομάδα νέων αστυνομικών, το 80% των οποίων είναι γυναίκες οι οποίοι είναι άοπλοι και συνεννοείται με τους διαδηλωτές ώστε να μην καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να βαδίζουν στα πεζοδρόμια. Στο τέλος έρχεται η λογοδοσία της ΕΛΑΣ για όσα έγιναν μετά τα γεγονότα, αλλά αν διεπράχθησαν και ποινικά αδικήματα και καταστροφές.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ