Χρύσα Παπά: Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Χρύσα Παπά: Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Η Χρύσα Παπά αυτό το καλοκαίρι γυρίζει όλη την Ελλάδα με τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη για την καλοκαιρινή περιοδεία. Μεταξύ των πόλεων όπου ο πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών θα ζωντανέψει το συναρπαστικό μυθιστόρημα είναι και η πόλη της ηθοποιού, η Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξη της στην Karfitsa είπε χαρακτηριστικά ότι το γεγονός πως θα βρεθεί μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης και θα παίξει μετά από χρόνια στο θέατρο Δάσους της προκαλεί συγκίνηση.

Για εσάς ποιο ή ποια είναι τα μηνύματα που περνάει το έργο;

Το έργο αναφέρεται στην περίοδο 1874-1914, όπου είχαν εξελιχθεί πολλά ιστορικά γεγονότα, ένα εξ αυτών είναι η σφαγή των Αρμενίων. Μέσα στο έργο βλέπουμε την Λωξάντρα να μην την ενδιαφέρει η εθνικότητα του κάθε ανθρώπου. Έτσι ένα από τα μηνύματα που περνάει η παράσταση είναι ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. Ως έργο, αλλά και ως προσωπικότητα η Λωξάντρα είναι η αγάπη της προς όλο τον κόσμο και την οικογένεια της.

Τι σας έχει αφήσει η συμμετοχή σας από την συγκεκριμένη παράσταση;

Ακόμη είμαστε σε μια πορεία και δεν έχω καταλήξει κάπου, αλλά έως τώρα είναι μια συνεργασία που απολαμβάνω με όλο τον θίασο. Αγαπώ πολύ τον ρόλο που υποδύομαι και για μένα το έργο αυτό είναι μια αφορμή να μάθω πράγματα, γιατί έχω μπει στην διαδικασία να μελετήσω τα ιστορικά, τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα τα έθιμα και τις παραδόσεις της τότε εποχής.

Ποιες είναι οι δυσκολίες μιας περιοδείας;

Μια περιοδεία φαίνεται πως είναι σαν διακοπές, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Είμαστε συνεχώς ταξίδι-παράσταση, δηλαδή ταξιδεύουμε, φτάνουμε στον προορισμό μας, ξεκουραζόμαστε για λίγη ώρα, μετά παίζουμε και την επόμενη ημέρα φεύγουμε για να συνεχίσουμε στην επόμενη πόλη. Το γεγονός ότι παίζουμε σχεδόν κάθε μέρα σε ένα διαφορετικό θέατρο είναι μια βασική δυσκολία, καθώς καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε σε καινούργιο περιβάλλον, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ώστε να κρατήσουμε αυτό που οφείλουμε σε σχέση με την παράσταση.

Από την άλλη, μια περιοδεία έχει και τα θετικά της. Προσωπικά μου αρέσει πολύ ότι ταξιδεύω σε περιοχές που είχα να επισκεφθώ πάρα πολύ καιρό ή σε κάποιες άλλες που δεν είχα πάει.

Με ποια κριτήρια επιλέγεται την συμμετοχή σας σε μια παράσταση;

Με βάση το κείμενο, τον ρόλο που θα υποδυθώ και με ποιους θα συνεργαστώ.

Πως είναι να επιστρέφεται στην πόλη σας, τη Θεσσαλονίκη;

Ανυπομονώ πολύ! Έχω αρκετά χρόνια να βρεθώ στο θέατρο Δάσους, είναι μεγάλη μου χαρά και μόνο η σκέψη ότι θα βρεθώ εκεί με συγκινεί. Μου αρέσει να παίζω στην πατρίδα μου και στο κοινό της, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι.

Γυρίζοντας όλη την Ελλάδα με την παράσταση, βλέπετε διαφορές στο κοινό ανά πόλη;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε στην αρχή της περιοδείας μας και δεν μπορώ να έχω καθαρή εικόνα. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορές, καθώς σε κάποιες περιοχές, όπως εκείνες που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα είναι πιο εύκολο και προσβάσιμο να δουν θέατρο, οπότε κατά μια έννοια το κοινό είναι πιο εκπαιδευμένο. Ωστόσο είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω με μεγάλη σιγουριά, ίσως στο τέλος της περιοδείας να έχω σχηματίσει μια πιο λεπτομερή εικόνα.

*Η παράσταση «Λωξάντρα» στο θέατρο Δάσους 22,23 & 24 Ιουλίου

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ