Χρ. Σταϊκούρας: Εντός Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown - Karfitsa.gr
Οικονομία

Χρ. Σταϊκούρας: Εντός Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το lockdown

”ıÌ›˜ÈÛÁ ÙÁÚ ÛıÊfiÙÁÛÁÚ Í·È ¯fiˆÈÛÁ ÙÔı ۘ‰flÔı ̸ÏÔı Ù˘Ì ’ÔıÒ„Âfl˘Ì ≈Ò„·Ûfl·Ú,  ÔÈÌ˘ÌÈÍfiÚ ¡Ûˆ‹ÎÈÛÁÚ Í·È  ÔÈÌ˘ÌÈÍfiÚ ¡ÎÎÁ΄„˝ÁÚ, ≈Û˘ÙÂÒÈÍ˛Ì Í·È œÈÍÔÌÔÏÈÍ˛Ì "—˝ËÏÈÛÁ ÔˆÂÈÎ˛Ì ÒÔÚ ÙÔıÚ ÷ÔÒÂflÚ  ÔÈÌ˘ÌÈÍfiÚ ¡Ûˆ‹ÎÈÛÁÚ, ÙÁ ÷ÔÒÔÎÔ„ÈÍfi ƒÈÔflÍÁÛÁ Í·È ÙÔıÚ œ.‘.¡. ·' ‚·ËÏÔ˝, ”ıÌÙ·ÓÈÔ‰ÔÙÈÍ›Ú ÒıËÏflÛÂÈÚ ƒÁÏÔÛflÔı Í·È ÎÔÈ›Ú ·Ûˆ·ÎÈÛÙÈÍ›Ú Í·È ÛıÌÙ·ÓÈÔ‰ÔÙÈÍ›Ú ‰È·Ù‹ÓÂÈÚ, ÂÌflÛ˜ıÛÁ ÙÁÚ ÒÔÛÙ·Ûfl·Ú Ù˘Ì ÂÒ„·ÊÔÏ›Ì˘Ì Í·È ‹ÎÎÂÚ ‰È·Ù‹ÓÂÈÚ", ÙÁÌ ‘ÒflÙÁ 14 ÷¿Ôı 2019. (EUROKINISSI/√…Ÿ—√œ”  œÕ‘¡—…Õ«”)

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν μετά lockdown.

Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, πέρα από την πάγια ρύθμιση που υφίσταται, προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες να βοηθήσουμε.

Όσον αφορά τον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται ο αλγόριθμος και ετοιμάζονται οι μηχανισμοί στην ΑΑΔΕ προκειμένου να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση της. Εκτίμησε ότι το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί η καταβολή του τρίτου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής.  Αναφερόμενος στον τέταρτο κύκλο ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις πληγείσες περιοχές από το  μεσογειακό κυκλώνα Ιανό αλλά και για τις επιχειρήσεις οι οποίες από το Μάρτιο έως και σήμερα καταγράφουν μείωση του τζίρου τους.

Τη Δευτέρα κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021. Απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος της ύφεση για φέτος, ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι στο βασικό σενάριο το 2020 η ύφεση θα κυμανθεί στα επίπεδα του 8% συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες μπροστά λόγω της πανδημίας. Για το 2021 εκτίμησε πως  θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη  η οποία «αν προσθέσουμε τους πόρους από το ταμείο ανάκαμψης θα καλύψει το συντριπτικό μέρος της ύφεσης του 2020» αλλά αυτό θα ισχύσει στο καλό σενάριο που βασίζεται στο ότι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε παγκόσμιο επίπεδο υγειονομική κρίση.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ