Χρ.Στεφανάδης: "Καλώ το Δήμαρχο Σάμου να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση" - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Χρ.Στεφανάδης: “Καλώ το Δήμαρχο Σάμου να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση”

Τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό σχολίασε ο βουλευτής του ν. Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αφορμή και τις απειλές για παραίτηση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου και το δημοτικού συμβουλίου, αντιδρώντας στη δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Όπως τονίζει «η απογοήτευση και η οργή των κατοίκων της Σάμου για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού είναι απόλυτα κατανοητή. Το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάζει το νησί και τους κατοίκους του την τελευταία πενταετία».

«Η αντίδραση των κατοίκων και των θεσμικών παραγόντων κορυφώθηκε εξαιτίας της αναφοράς του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών που θα μπορεί να φιλοξενεί το νέο κέντρο, στη θέση “Ζερβού”, ο οποίος θα φθάνει τα 5000 άτομα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο «προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αντιμετώπιση αυτού του ακανθώδους προβλήματος. Ειδικά για τη Σάμο, από τη πρώτη στιγμή, έχει προαναγγελθεί και δρομολογηθεί η άμεση αποσυμφόρηση. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης, σχετικά με το μεταναστευτικό, γνωστοποιήθηκε η κατάργηση του υπάρχοντος κέντρου “φιλοξενίας” στη πρωτεύουσα του νησιού. Το εν λόγω κέντρο, αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τη Σάμο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα και προσβάλλει το πολιτισμό. Οπότε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το κέντρο θα αποδοθεί στο Δήμο της Ανατολικής Σάμου προς αξιοποίηση».

«Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες, ότι σε συνεχή επικοινωνία που είχα, σήμερα, με κορυφαίους Κυβερνητικούς παράγοντες, με διαβεβαίωσαν ότι ο αριθμός 5000 είναι ενδεικτικός και αποτελεί το μέγιστο αριθμό που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το νέο κλειστό κέντρο, στο πλέον υποθετικό και δυσμενές σενάριο της  ανεξέλεγκτης αύξησης των ροών  παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης. Σε μία τέτοια υποθετική περίπτωση, προφανώς, θα προκύψει νέος σχεδιασμός όσον αφορά την εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών και στα άλλα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα», προσθέτει.

Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, ο κ. Στεφανάδης σημειώνει πως «στο νέο κλειστό κέντρο, διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπονοείται επ΄ ουδενί η ανέγερση τζαμιού αλλά προβλέπεται η δημιουργία μίας μικρής αίθουσας για τις θρησκευτικές ανάγκες των προσφύγων-μεταναστών».

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και έχοντας ως βάση τα παραπάνω δεδομένα, καλώ το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την πρόθεση του για παραίτηση, αφού μια τέτοια ενέργεια στη παρούσα στιγμή δεν εξυπηρετεί κανένα  σκοπό. Απεναντίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού και στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος. Πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», καταλήγει ο βουλευτής Σάμου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ